Сряда, 27 Апр 2022
    
Общество Поморие

Каменар стана квартал на Поморие

  26.01.2022 11:35  
Каменар стана квартал на Поморие

Общинският съвет в Поморие подкрепи единодушно желанието на Каменар да стане квартал на града. 15 съветници гласуваха "за" откриването на административната процедура.

„Разяснено ли е на жителите на Каменар, че присъединяването на населеното място към града ще доведе до промяна в такса смет и битови отпадъци? Каква е причината процедурата за присъединяване през 2015 г. да не бъде завършена?“ – с тези два въпроса общинският съветник от БСП Никодим Стоянов откри дебата.

Кметът Иван Алексиев поясни, че по същото време Общината е кандидатствала по Програмата за развитие на селските райони за ремонт на пътя Поморие – Каменар до разклона за Каблешково, като изрично са били предупредени, че ако пътят стане вътрешноградски, проектът няма да получи финансиране. Местните хора са помолени да изчакат изпълнението на ремонта. Междувременно обаче се оказва, че е изтекъл 5-годишният законов срок за процедурата и тя трябва да започне отначало. По думите на Алексиев тя може да приключи до половин година. Въпросът с данъците е разрешен – повишението няма да е толкова голямо. 


Анкета

Ще дарите ли заплата за Украйна?


Резултати

Мнения

Мнения
Какви са вариантите за участието ни в конфликта в Украйна
  26.01.2022 17:20      

Имаме различни варианти как България да участва в конфликта между Украйна и Русия. Основна цел е