Неделя, 24 Апр 2022
    
Бургас

Две домакинства в два входа, с две различни такси за ток от EVN

  23.01.2022 10:08  
Две домакинства в два входа, с две различни такси за ток от EVN

Георги РУСИНОВ

 

Две домакинства в два съседни входа се оказаха с две различни такси, с които EVN им изчислява изразходената електроенергия. За това алармира бургазлията Николай Димитров пред „Черноморски фар“. Той ни изпрати фактурата за неговия апартамент в блок 58 в бургаския комплекс „Славейков“ и тази на майка му, която е в съседния вход на същия блок.

Разликата е очевидна на хартия – за дневна тарифа той е таксуван 0.23 лева, за нощна – 0.16 лева, докато при майка му цифрите са 0.20 лева за дневна и 0.11 лева за нощна. Става ли въпрос за умишлено начисляване, недоглеждане или причината е друга?

„Не съм подписвал с никой. Става въпрос за физически лица, на които таксите трябва уж да са еднакви, но не са. Отчетният период е един и същ – 16.11.2021 – 15.12.2021-ва. Свързах се веднага с EVN, откъдето ми отговориха, че таксите трябва да са едни и същи и нямат представа защо се е получило така. Жената в инфоцентъра ме посъветва да подам сигнал до EVN. Това и направих. Сега ще видим какво ще ми се отговори“, заяви Димитров.

Той е категоричен, че ще отнесе въпроса и до КЕВР.

„Не го правя да се заяждам на дребно. На мен не ми е проблем в случая да си платя по-скъпия ток, но не при всеки ще е така. Сигурен съм, че това не е изолиран случай и именно заради това искам хората да обърнат внимание на сметките си. И при други ще е така“, поясни бургазлията.


Анкета

Как ще посрещнете Великден?


Резултати

Мнения

Мнения
Математик: Болните деца с COVID-19 са 18 пъти повече спрямо миналата есен
  23.01.2022 09:28      

Разпространението на вируса минава първо през най-малките и след това при възрастните, по