Петък, 22 Апр 2022
    
Култура

Цялата власт се изсипа на бургаския филм „Петя на моята Петя“

  21.01.2022 13:39  
Цялата власт се изсипа на бургаския филм „Петя на моята Петя“
Обществото разкритикува във фейсбук точно тази снимка, където министрите са без маски по време на пандемия

Официалното представяне на дългоочаквания филм „Петя на моята Петя“ в София се проведе снощи. От днес филмът тръгва по кината.Гостите бяха посрещнати от целия екип на филма - актьорите Александра Костова, Алиса Атанасова, Юлиан Вергов, Емил Марков, Моньо Монев, Алена Вергова, Мартин Методиев, режисьора Александър Косев, сценаристите Нели Димитрова и Валентина Ангелова, операторът Иван Вацов, композиторът Георги Стрезов, изпълнителката на основната песен към саундтрака на филма Рени Попминчева, поетесата Гергана Турийска и продуцентът Николай Урумов.

Истинско признание за продукцията беше присъствието на Министър-председателя на Република България Кирил Петков, който определи филма като „Вълнуващ, вдъхновяващ, великолепен!“Освен него сред гостите бяха финансовия министър Асен Василев, министърът на културата Атанас Атанасов  и минитър Даниел Лорер.

Сред гостите на събитието бяха Иван Лечев, Владимир Ампов – Графа, Михаела Маринова, Дария Симеонова, Китодар Тодоров, Йоана Драгнева, Недялко Богданов, Павел Колев и Христо Стефанов от „Павел Колев и Ицака“, Поли Недкова, Стаси Кара, Елица Бехар и много други сценаристи, актьори, продуценти, изпълнители, инфлуенсъри и светски личности.

След края на прожекциите актьорите и създателите на „Петя на моята Петя“ се поклониха пред публиката в пълните зали и получиха възторжени аплодисменти. А гостите определиха филма като „много силен и смислен, най-доброто от българското кино през последните години, красив и емоционален, запомнящ се, задължителен за преживяване на голям екран.“ Вълна от емоционални сторита и постове заля социалните мрежи веднага след края на събитието.

„Срещите с публиката винаги ни зареждат с положителна енергия и ни показват колко е важно да се правят вдъхновяващи български филми. За нас е чест да представим „Петя на моята Петя“ на официално събитие в София и се надяваме, че посланията във филма докосват сърцето ви. Ако поне мъничко се почувствате като Петя, споделете емоцията през канала на филма в инстаграм и фейсбук. Ще ви чуем. Защото #АзСъщоСъмПетя“ – сподели продуцентът Николай Урумов след края на прожекцията.

„Петя на моята Петя“ излиза на голям екран във всички кина в страната от 21-ви януари 2022 г. и ще провокира поколенията с въпроси. Каква е цената да бъдеш различен? И има ли я още системата, която цели да превърне младежите в „консервни кутии без етикети“. Историята е вдъхновена от живота и творчеството на талантливата Петя Дубарова, оставила ярка следа в българската поезия със своя младежки устрем и непоколебим дух.

През април 2022 г. се навършват 60 години от раждането на забележителната поетеса, което е и повод филмът да припомни коя е тя и какво невероятно наследство е оставила за поколенията преди да си отиде от този свят само на 17 години. За екипа на продукцията „Петя на моята Петя“ е кауза, с която всеки е обвързан емоционално. Ето защо, в чест на Петя Дубарова, с кината е договорена възможност за групови посещения на ученици на промоционална цена с включен безплатен билет за учител. Целта е творчеството на Петя Дубарова да получи широка разгласа и нейните идеали да достигнат до подрастващите в цялата страна. Нужно е само желаещите да се свържат с най-близкото до тях кино.

Филмът е сниман основно в Бургас, зад него финансово застава община Бургас, бе представен пред морската публика миналата неделя предпремиерно. 


Анкета

Как ще посрещнете Великден?


Резултати

Мнения

Мнения Общество
Коронавирусът затри цял български град, но ваксините са все така по-страшни от Ковид
  21.01.2022 11:06      

Омикрон ще се сблъска челно с неваксинирана България, пикът ще е през февруари. И макар к