Четвъртък, 21 Апр 2022
    
Бургас

Част от учениците от област Бургас минават в онлайн обучение - вижте кои

  20.01.2022 15:49  
Част от учениците от област Бургас минават в онлайн обучение - вижте кои

Директорът на РУО-Бургас инж. Виолета Илиева обобщи по време на заседанието на областния  съвет по здравеопазване, че в областта се наблюдава завишаване на отсъстващите ученици поради заболеваемост, карантина или отсъстващи ученици по решение на родителите. Също е положението и при учителите, педагогическия и непедагогическия персонал.

Най-голям процент – 17%, новозаразени при децата се наблюдава във възрастова група 10-19 години.

Предвид съществено нарастване на заболеваемостта  членовете на областният съвет решиха      за периода от 24.01.2022 г. до 28.01.2022  учениците от 5, 6, 8, 9, и 11 класове да преминат в обучение  от разстояние в електронна среда /ОРЕС/ във всички общини, с изключение на община Руен.

За учениците от 1 до 4 клас, както и за учениците от 7, 10 и 12 класове остава присъствения учебен процес във всички общини, при спазване на противоепидемичните мерки. Директорите на учебните заведения, съгласно конкретната обстановка в даденото училище  могат да вземат решения за преустановяване на присъствените занятия.

Преустановява се смесването на деца от различни паралелки в целодневна форма на обучение.

Деца ще се допускат в обекти с обществено предназначение (МОЛ, кина, ресторанти и др.) само в присъствието на родител/настойник.

Преустановява се присъственото обучение и във ВУЗ, с изключение на практически упражнения за студенти по медицина, стоматология и други при необходимост и изпити при недопускане повече от 10 души в стая/зала и спазване на изискванията за Зелен сертификат.

Мерките влизат в сила от 24 януари 2022 г.

 


Анкета

Възможно ли е да бъде постигнат бърз мир между Украйна и Русия?


Резултати

Мнения

Мнения Сунгурларе
Д-р Георги Кенов, кмет на Сунгурларе: Нито един политик миналата година не коментира българските общини
  19.01.2022 13:40      

Дона МИТЕВА Общини започват ограничения - пускат с режим улично осветление, обират всякак