Четвъртък, 21 Апр 2022
    
Несебър

Несебър и Слънчев бряг водят в списъка на „Евронюз“ за почивка у нас

  20.01.2022 14:05  
Несебър и Слънчев бряг водят в списъка на „Евронюз“ за почивка у нас

Несебър и Слънчев бряг са начело в списъка с най-добрите дестинации за почивка, които „Евронюз“ посочва за избор през 2022 година в страната ни. Материалът е поместен в рубриката „Дестинации“ и още в увода авторът на статията Джони Уолфис формира положително отношение към разглежданите места у нас с думите: „в България има за всекиго по нещо. Ако в момента усещате хладнината на зимата и си мечтаете за перфектното лято през 2022 г., България трябва да бъде начело в списъка ви с дестинации“, съобщават от пресцентъра на Община Несебър .

След като запознава читателите с факта, че Черноморското ни крайбрежие се простира по цялата източна граница на страната, журналистът поставя първи в листата с най-добри предложения за почивка Несебър и Слънчев бряг.

В материала на „Евронюз“ Несебър е представен като място за културен туризъм. Изтъква се, че древният град е вписан в  списъка на ЮНЕСКО за световно наследство и е посочено, че в Стария Несебър изобилства от исторически забележителности. Авторът посочва, че древна Месембрия  е важно търговско пристанище и е град, съхранил реликви от  множество цивилизации, оставили трайни следи в неговата история и култура. Журналистът информира аудиторията, че всеки може да се докосне до хилядолетното наследство на Несебър, съхранено и до днес, чрез неговите величествени храмове и запазените  градски стени.

За Слънчев бряг авторът казва, че е един от най-популярните курорти в България и е  сред най-достъпните места за парти в Европа. Журналистът информира читателите си, че по протежение на главната улица има клубове, включващи едни от най-добрите техно и хаус диджеи в Европа. „Заобиколен от зашеметяващи естествени дюни, това е и един от най-живописните плажове в страната.“, описва курорта журналиста и посочва, че 8 –километровата пясъчна ивица на Слънчев бряг може да предложи различни и интересни морски атракции през деня.


Анкета

Възможно ли е да бъде постигнат бърз мир между Украйна и Русия?


Резултати

Мнения

Мнения Сунгурларе
Д-р Георги Кенов, кмет на Сунгурларе: Нито един политик миналата година не коментира българските общини
  19.01.2022 13:40      

Дона МИТЕВА Общини започват ограничения - пускат с режим улично осветление, обират всякак