Четвъртък, 14 Апр 2022
    
Бургас Общество

Отлична новина: Пътят Бургас – Царево – Малко Търново ще бъде рехабилитиран

  13.01.2022 16:45  
Отлична новина: Пътят Бургас – Царево – Малко Търново ще бъде рехабилитиран

Област Бургас е в готовност за обновяване на 140 км третокласна инфраструктура и 117 км второкласна

 

 

Моника ИЛИЕВА

 

Област Бургас е изключително важна за туризма. Най-приоритетен проект по линия на основния ремонт е път 2.99, за който е предвидено пълно възстановяване и на състоянието, и на съоръженията. Това стана ясно на свиканото от вицепремиера и министър на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов работно заседание. В него участваха ръководствата на Агенция „Пътна инфраструктура", на държавната фирма "Автомагистрали", както и на Института за пътища и мостове.

По време на срещата бе казано, че област Бургас има отлична проектна готовност. В участъците от Бургас до Царево и от Царево до Малко Търново, част от второкласният път 2.99 (на юг), могат да започнат веднага ремонтни дейности. След извършеното ще бъдат с подобрена пътна настилка и съоръжения, включващи мостове и надлези. Надлезите в участъка между Бургас и Царево са много. Те ще бъдат преведени в отлично състояние.

На север, път 3906, това е Гюльовца – Каблешково, той е на територията на Бургас и с дължина 51 км. Участъкът е от много важно значение, регионално и национално, защото той провежда трасето към Дюлинския проход и също ще бъде обновен.

Бърза рекапитулация показва, че на територията на Бургаско в готовност за обновяване са 140 км третокласна инфраструктура и 117 км второкласна. Чудесна новина за туризма, местното население и за развитието на региона. Беше акцентирано, че това е по линия на основен ремонт, готови технически проекти.

Третокласната мрежа, участъци от пътища 735 и 531, е изключително важна пътна структура за местното население, намираща се между Карнобат и Средец. Старите участъци по тези пътища са вече подобрени, поради което се предвижда  да бъде възстановен Върбишкия проход, но без опасния участък, по който има свлачища.

По път 2.79 се стига от Бургас до Ямбол, изключително важна е неговата рехабилитация сега. Състоянието позволява с лека намеса да  да се удължи експлоатационния му характер.

 

 


Анкета

Възможно ли е да бъде постигнат бърз мир между Украйна и Русия?


Резултати

Мнения

Бизнес Мнения
Жечо Станков: Предприятия не отвориха януари заради скъпия ток, а компенсации все още няма
  13.01.2022 14:36      

„Трябва подкрепим българските потребители, малкият и среден бизнес, индустрията и всички, к