Четвъртък, 14 Апр 2022
    
Бургас

130 паралелки са карантинирани за община Бургас

  13.01.2022 14:25  
130 паралелки са карантинирани за община Бургас

Дона МИТЕВА

Масово паралелки от горен етап на обучение в бургаските училища излизат в карантина. По предписания на здравния министър при един положителен тест на ученик – целият клас преминава в Обучение от разстояние в електронна среда (ОРЕС).

В Математическата гимназия вече има карантинирани 18 паралелки от 39 и 9 учители, от които трима са с ковид, а останалите с други заболявания. Това ще рече, че над 500 ученици се обучават в онлайн среда. Това е 50% от общия брой ученици в ППМГ „Акад. Никола Обрешков“ – гр. Бургас.

В НЕГ „Гьоте“ 9 паралелки са в карантина и десетина учители, в Профилираната гимназия за чужди езици „Васил Левски“ броят е 6 паралелки и над 10 учители, научи „Черноморски фар“. Повече са карантинираните паралелки в Професионалната гимназия по туризъм. Знае, че подобни данни са твърде динамични и неточни, предвид профила на заболяването от К-19. Не трябва да се забравя и фактът, че има паралелки, които са в ОРЕС заради това, че родителите не са дали съгласие децата им да бъдат тествани.

Директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Георги Паздеров обобщи картината така: “130 паралелки са карантинирани за община Бургас, 240 учители също са в карантина.

Ще препоръчам на щаба, който, ако реши, да предложи на Министерство на образованието да преминат в онлайн обучение и това да стане от понеделник“.

Това, което се очаква от учителите е, да не бъде удължен първият учебен срок. По-скоро да се направи изключение от заповедта на образователния министър академик Денков и оформянето на успеха да стане от дистанция, а не така, както бе оповестено – присъствено.


Анкета

Възможно ли е да бъде постигнат бърз мир между Украйна и Русия?


Резултати

Мнения

Бизнес Мнения
Жечо Станков: Предприятия не отвориха януари заради скъпия ток, а компенсации все още няма
  13.01.2022 14:36      

„Трябва подкрепим българските потребители, малкият и среден бизнес, индустрията и всички, к