Четвъртък, 07 Апр 2022
    
Бургас Култура

Традицията повелява: На Богоявление знакова изложба

  06.01.2022 14:28  
Традицията повелява: На Богоявление знакова изложба

Триото Йордановци са подредили над 50 красиви платна на „Александровска“ 22

 

 

 

23-то издание на изложба „Богоявление“ е факт, подредена е в галерията Дружеството на бургаските художници. Триото – Йордан Маринов, Йордан Петров, Йордан Ангелов, любими бургаски художници, представят над 50 живописни платна в общата си традиционна инициатива.

„Пожелавам им още дълги години да правят тази експозиция. И подчертавам, че тримата, освен че са приятели са и другари по четка“, каза по време на откриването на изложбата Димитър Николов, кмет на Бургас.

Мария Нейкова, досегашен областен управител на Бургас, поздрави имениците за чудесната инициатива и обеща да им съдейства  за бъдеща творческа изява в столицата.

Мария Нейкова, досегашен областен управител на Бургас, художникът Йордан Маринов и отец Иеротей, който благослови изложбата и имениците

Йордан Маринов подчерта, че не може изложбата без картина по темата Богоявление. Слънцето, изгрева, отражението, всичко става като Бог и кръст.

Тази година пандемията попречи на тримата именици да открият изложбата си заедно. Двамата от тях - Петров и Ангелов са под карантина.

Експозицията може да бъде видяна до 18:00 часа в празничния 6-ти януари. Изложбата гостува до края на януари на „Александровска“ 22 в морския град.

 


Анкета

Възможно ли е да бъде постигнат бърз мир между Украйна и Русия?


Резултати

Мнения

Бургас Мнения
Новият областен управител Стойко Танков: Чувствам се подготвен за поста
  06.01.2022 12:53      

Първо сме бургазлии, след това сме представители на политически партии, заяви той Силвия