Сряда, 30 Мар 2022
    
Бургас

Полиция проверява Община Бургас и Областна управа

  29.12.2021 12:44  
Полиция проверява Община Бургас и Областна управа

Полиция извършва проверки в Община Бургас и Областна управа, видя репортер на „Черноморски фар“. По неофициална информация става въпрос за случая „Росенец“ заради  издадена заповед от кмета отпреди години, на база на която е станало възможно продаване на имоти в Национален парк „Росенец“, съобщава Дир.бг.

Разпитани са двама свидетели, които са дали показания. В момента се търсят и изземват документи. Образувано е досъдебно производство. Материалите са докладвани на прокуратурата.

В общината всеки ден се извършват някакви проверки, а от там ще изчакат официално становище на досъдебното производство, което да заяви за какво точно е проверката  и тогава ще излязат с позиция.

В момента в Областна управа има проверяващи от Икономическа полиция. От там заявиха, че областният управител проф. Мария Нейкова и администрацията оказват пълно съдействие на проверяващите органи.

Изискват се документи, свързани със заповед от минал период, за имоти в Лесопарк „Росенец“ с цел изясняване на обстоятелства, се казва в съобщението на Областна управа.

Работата в администрацията и обслужването на граждани продължава без допълнителни притеснения, както и обработването на текущите преписки.


Анкета

Възможно ли е да бъде постигнат бърз мир между Украйна и Русия?


Резултати

Мнения

Бизнес Мнения
 Нинова: Издадохме заповедите за забрана на скока в цените от мобилните оператори
  29.12.2021 16:13      

С всички възможности на закона ще защитаваме потребителите от злоупотреби с правата им, з