Събота, 19 Мар 2022
    
Общество

COVID-19: Нови условия за влизане в Гърция от неделя

  18.12.2021 09:36  
COVID-19: Нови условия за влизане в Гърция от неделя

Условията за влизане в Гърция, които ще бъдат валидни от неделя, 19 декември, след появата на варианта "Омикрон" бяха публикувани в Правителствен вестник. Новите мерки ще бъдат валидни до 10 януари, съобщи агенция АНА-МПА специално за БТА.

Новите мерки изискват за влизане в страната 72-часов PCR (молекулярен) тест или 24-часов бърз тест.

Пътуващите до Гърция, които са дали положителен резултат на тест за коронавирус, ще бъдат подлагани на 10-дневна временна карантина у дома или на подходящо място за временно пребиваване, посочено от компетентните власти. Тези, при които ваксинацията е била завършена преди 14 дни и са дали положителен резултат, ще бъдат поставяни под временна карантина за седем дни.

Заради новия вариант, морските връзки с Турция са временно ограничени, както и капацитетът на корабите, които оперират по маршрутите Гърция-Италия и Гърция-Албания.

Германия регистрира през последното денонощие 42 813 нови случая на заразяване с коронавирус, предаде Ройтерс и БТА, като се позоват на института за заразни болести "Роберт Кох".

Общият брой на заразените с вируса в Германия достигна 6 764 188.

През същия период бяха регистрирани и 414 нови смъртни случая, свързани с COVID-19. Общият брой на смъртните случаи, свързани с COVID-19, е 108 053.

Здравните експерти, които съветват нидерландското правителство по въпросите, свързани с COVID-19, съветват да бъде въведен пълен локдаун с цел забавяне на разпространението на варианта "Омикрон" на коронавируса, предаде Ройтерс.

Нидерландски медии съобщиха вчера тази информация, като се позова на източници от щаба на Нидерландия за борба с коронавируса, чиито предложения не се разгласяват преди правителството да вземе решение по съответните въпроси.

Нидерландският министър на здравеопазването Хуго де Йонге заяви вчера пред журналисти, че е изключително обезпокоен от бързото разпространение на "Омикрон".

Засега "не мога да коментирам какви допълнителни мерки може да се наложи да бъдат взети" за овладяването на разпространението на новия вариант на вируса, изтъкна Де Йонге, като поясни, че правителството ще се съобрази със съветите на здравните експерти.

Очаква се членовете на нидерландското правителство да заседават днес, като след заседанието вероятно ще бъдат оповестени нови мерки за борба с коронавируса.

Във вторник нидерландските власти заявиха, че забраната за баровете, ресторантите и повечето магазини да работят от 17:00 до 05:00 ч. ще продължи да действа до 14 януари.

Австралия регистрира днес за трети пореден ден рекорден брой случаи на заразяване с коронавирус, предаде Ройтерс.

Макар увеличаване на броя на заразените да бе регистрирано в двата най-населени австралийски щата, Нов Южен Уелс и Виктория, премиерът Скот Морисън продължи да омаловажава рисковете от вируса и Австралия продължава да смекчава антиковидните ограничения, отбелязва Ройтерс.

Щатът Нов Южен Уелс регистрира днес 2482 нови случая на заразяване с коронавирус, Виктория - 1504, а Куинсланд - 31. Общият брой на новите случаи е над 4000 и надхвърля с доста предишния рекорд, регистриран ден по-рано - 3820.

Премиерът Морисън заяви, че внимание трябва да се обръща на това колко хора са приети в болница и колко са в интензивно отделение, а не на общия брой на заразените.

Понастоящем увеличаването на броя на заразените в Нов Южен Уелс не води до прекомерно натоварване на болниците, като само 26 души са в интензивно отделение.

Австралийският премиер каза на пресконференция, че страната му не се намира в същата ситуация като Обединеното кралство, Европа и Северна Америка, където броят на заразените с увеличава изключително бързо.


Анкета

Притеснявате ли се дали военният конфликт в Украйна ще засегне България?


Резултати