Сряда, 16 Мар 2022
    
Бизнес

Има двоен аршин, не може COVID тестовете да са безплатни за депутатите, смятат от туристическия бранш

  15.12.2021 14:14  
Има двоен аршин, не може COVID тестовете да са безплатни за депутатите, смятат от туристическия бранш

Бизнесът отдавна е въвел сертификатите. Ние получихме хиляди писма с възмущение за това, което се случи в НС миналата седмица. Депутатите трябваше да въведат зелен сертификат за влизане в парламента. Това заяви председателят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов в студиото на БТВ.

„Нашите служители не могат  да бъдат на работа без зелен сертификат. Ние апелираме държавата като най-голям работодател да направи същото“, каза още той.

Румен Драганов, Институт за анализи и оценки в туризма, заяви, че България трябва да достигне европейските нива на ваксинация, както и че зелените сертификати са задължителни за туризма.

Алибегов каза, че не може хората, които дават пример (бел.ред. - депутатите) да не въведат зелените сертификати и за тях. Той уточни, че не може тестовете на народните представители да се поемат от държавата, а хората от частния сектор да ги плащат сами.

„Правителствата трябва да спрат да се намесват и да налагат забрани за пресичане на граници. Допълнителните рестрикции нанасят огромна щета на туризма“, категоричен беше Драганов.

Гостите бяха единодушни, че ваксинацията трябва да остане доброволна.


Анкета

Притеснявате ли се дали военният конфликт в Украйна ще засегне България?


Резултати