Сряда, 09 Мар 2022
    
Бургас

Иван Иванов с награда за принос в развитието и популяризирането на морския туризъм

  08.12.2021 11:15  
Иван Иванов с награда за принос в развитието и популяризирането на морския туризъм

Дона МИТЕВА

 

Иван Иванов, доскорошният председател на Бургаската регионална туристическа камара /БРТК/ и един от доайените в туризма получи снощи Награда за принос в развитието и популяризирането на морския туризъм. Тя му бе връчена на  шестите годишни награди в туризма за 2021-ва, организирани от МТ. Наградите са под патронажа на президента Румен Радев.

Министърът на туризма Стела  Балтова връчи специални плакети на професионалисти и доайени, допринесли с труда си за развитието на туризма в България

„Приемам наградата като  сериозно признание за труда ми и усилията ми повече от 50 години. На младите хора, които поемат щафетата в този бранш казвам: туризмът е най-сложното съчетание – то включва дипломация, морал, икономика, политики, езикови знания, етика и естетика. Ако тези неща не се научат и реализират няма как да сме конкурентно способни на световния пазар“, коментира пред наш репортер Иванов.

Вицепрезидентът Илияна Йотова  бе гост на събитието. Тя  каза, че тази година е била трудна за всяка една сфера, но особено трудна е била за туризма, заради пандемията. Йотова изтъкна успеха на служебното правителство страната ни да не бъде затворена напълно, и въпреки ограниченията, туризмът да продължава да работи. Вицепрезидентът посочи необходимостта от това секторът да стане приоритетен, като акцентира върху потребността той да се развива целогодишно, както и за засилване на рекламирането на България като туристическа дестинация, съобщи БТА.

На събитието присъстваха министри, посланици, кметове, представители на туристическия бизнес, работодателските организации и медии.


Анкета

Притеснявате ли се дали военният конфликт в Украйна ще засегне България?


Резултати

Мнения

Бургас Мнения
Кметът Димитър Николов с емоционални думи към бургазлии за Никулден
  06.12.2021 08:00      

Скъпи съграждани, Ето че идва краят на още една година от историята на съвременен Бургас.