Понеделник, 07 Мар 2022
    
Бургас

Българи и руснаци обикаляха „с Фара по шпарца на Бургас“

  06.12.2021 13:59  
Българи и руснаци обикаляха „с Фара по шпарца на Бургас“

Дона МИТЕВА

Най-малката участничка в пешеходната обиколка на Бургас, която „Черноморски фар“ и „Динита Турс“ подариха в празничния 6 декември, бе 7-годишно момиченце. Задно с баща си те се включиха в тура, водени от любопитство. „Ние сме от Сливен, вече четири години живеем в Бургас и искаме да научим повече за града, в който е бъдещето на дъщеря ни. Поздравяваме ви за прекрасната инициатива“, сподели гордият татко, който е държавен служител.

Малката чаровница първа пусна монетка в устата на златната рибка, която е дело на Огнян Петков и е поставена на площад „Тройката“ след приключване на проведения в Бургас през 2019 година симпозиум по скулптура за градска среда.

Две дами, които живеят в квартал „Сарафово“ споделиха, че са доволни от нашата инициатива. „Имам доста книги за историята на Бургас, препрочитам ги често. Но е по-добре, когато някой те води и ти разказва. Винаги има какво ново да се научи“, сподели едната.

Яница Динева, екскурзоводът, който направи по време на пандемията пешеходният тур „По шпарца на Бургас“, изрази своето удовлетворение, че и на този празничен ден, когато храната изобилства, има хора, и то от различни поколения, които са решили да подарят на общата ни инициатива два часа от свободното си време.

В групата се включиха и семейство руснаци, които бяха едни от най-активните – задаваха уточняващи въпроси.

Всички участници в пешеходната обиколка се насладиха на празничния брой на „Черноморски фар“.


Анкета

Притеснявате ли се дали военният конфликт в Украйна ще засегне България?


Резултати

Мнения

Бургас Мнения
Кметът Димитър Николов с емоционални думи към бургазлии за Никулден
  06.12.2021 08:00      

Скъпи съграждани, Ето че идва краят на още една година от историята на съвременен Бургас.