Четвъртък, 03 Мар 2022
    
Бургас

Пристанището и летището подписват споразумение

  02.12.2021 11:57  
Пристанището и летището подписват споразумение

Пристанище Бургас” ЕАД и „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД ще подпишат споразумение.  Подписи  ще положат изпълнителният директор на Пристанище Бургас Диян Димов и Франк Кванте, Главен изпълнителен директор на Фрапорт България.

Церемонията ще се състои в „Магазия 1” от 12:30 часа по време на празничния за Бургас 6-ти декември, в който честваме закрилника Свети Николай Чудотворец.

С действията си ръководствата на двете дружества целят да се насърчи и разшири сътрудничеството между Пристанище и Летище Бургас в областта на икономическото развитие на Бургаския Черноморски регион. Двете страни ще работят за разработване и изпълнение на съвместни проекти в областта на дигитализацията, зелената трансформация и иновациите; създаване на съвместна стратегия за развитие на морския и въздушния транспорт в региона; организиране и провеждане на съвместни мероприятия за жителите и туристи на гр. Бургас и др.

По време на церемонията на подписването на меморандума за партньорство ръководствата на дружествата ще си разменят макети на кораб и самолет, които в последствие ще бъдат изложени на видно за пътниците място на Летище Бургас и Пристанище Бургас.

В 13:00 часа в акваторията на бургаското пристанище влекачни компании ще отправят морски Никулденски поздрав към жителите и гостите на Бургас.

 „Пристанище Бургас” ЕАД е член на доброволно обединение Алианс „Българско Черноморие“, създадено и учредено от представители на туристическия бранш, общините, хотелиери и ресторантьори, авиокомпании, туроператори и други заинтересовани страни, чиято цел е превръщането на Българското Черноморие в по-добър, по-устойчив и по-иновативен регион.

 


Анкета

Притеснявате ли се дали военният конфликт в Украйна ще засегне България?


Резултати

Мнения

Мнения Общество
Данаил Георгиев, бивш депутат: Правата на българите в Северна Македония са червената линия, която не трябва да се пресича
  30.11.2021 13:02      

„Отстъпихме достатъчно, от тук нататък топката е в тяхното поле“, заяви още т