Петък, 25 Фев 2022
    
Спорт

Заради „Нефтохимик“: Анулират всички резултати и правят ново класиране във Втора лига

  24.11.2021 15:35  
Заради „Нефтохимик“: Анулират всички резултати и правят ново класиране във Втора лига

Клубът ще играе в Трета лига от догодина

Георги РУСИНОВ

Заради казуса с отнетия лиценз на ПФК „Нефтохимик Бургас 1962“ Българският футболен съюз излезе с решение какво ще се случи във Втора лига. Припомняме, че Лицензионната комисия отне лиценза на бургаския клуб на 12.11.2021-ва.

Във връзка с това Спортно-техническата комисия реши, че ПФК „Нефтохимик Бургас 1962“ ще се счита за изпаднал от Втора лига, като ще започне следващото първенство – сезон 2022/2023 в Югоизточна Трета лига.

Комисията реши още, че резултатите от играните до този момент срещи от ПФК „Нефтохимик Бургас 1962“ ще се анулират и ще се направи ново класиране. Констатираните нарушения и наложените наказания няма да се анулират.

Състезателите аматьори от клуба ще могат да бъдат картотекирани и да вземат участие в официални мачове през настоящия сезон в три клуба, само в системата на аматьорския футбол. Тази точка от решението не се отнася за състезателите желаещи да сключат професионален договор или да вземат участие като аматьори във Втора професионална футболна лига през сезон 2021/2022, същите не трябва да са картотекирани и да вземат участие в друг футболен клуб до зимния трансферен период. Картотекирането на състезатели професионалисти е съгласно Правилника за договорите и трансферите на футболистите

За прекратяването на участие в хода на първенството във Втора лига, Дисциплинарната комисия при БФС ще наложи имуществена санкция на клуба в размер на 10 000 лева.

Спортно-техническата комисия е констатирала прекратяване на трудовия договор без предизвестие за неплатени месечни възнаграждения от ПФК „Нефтохимик Бургас 1962“ Бургас на Петьо Иванов Иванов – състезател по футбол, считано от 22.10.2021-ва.

В решението се посочва още, че заинтересованите страни могат да подадат молба за вида на причината за предсрочно прекратяване на договора до Комисията за договорната стабилност при БФС в срок до 30 дни от предсрочното прекратяване на договора съгласно чл. 38, ал.6 от Правилника за договорите и трансферите на футболистите в системата на БФС

 


Анкета

Притеснявате ли се дали военният конфликт в Украйна ще засегне България?


Резултати

Мнения

Мнения
Димитър Найденов, ДБ: Не е драма, че не съм депутат, ние сме национален отбор
  26.11.2021 10:08      

Георги РУСИНОВ С добър резултат от преференциален вот за пореден път бе бургазлията Димит