Сряда, 23 Фев 2022
    
Бизнес

Ковидът сложи на тезгяха за продажба хотели и ресторанти

  22.11.2021 15:55  
Ковидът сложи на тезгяха за продажба хотели и ресторанти

Дона МИТЕВА

 

Ресторанти, барове, кафенета, хотели по Южното Черноморие са обявени за продан на сайта на Камарата на частните съдебни изпълнители, сочи наша проверка. Цените варират от хиляди до няколко милиона, в зависимост от предлагания на търг обект.

Това са обекти на потърпевши бизнеси от ковид ограниченията, въпреки че една част от тях успяха да си извоюват и подпомагане.

До продан се стига, когато не могат да се обслужват заеми и дължими данъци и такси към Общината.

Сред обявените от различни частни съдебни изпълнители заведения повече от десет са по морето. Сред тях е нощен бар, който се намира в най-големия туристически комплекс Слънчев бряг. Причина за продажбата са дългове към община Несебър. Има обявен за продажба и хотел в Приморско, чиято начална тръжна цена възлиза на 277 280 лева. Също и хотел в Китен е обявен за продан. Под общата формулировка „търговски имоти“ има сложени на тезгяха обекти в Айтос, Несебър и Созопол.

Очакванията не са оптимистичи – фалиралите и обявени за продажба хотели, барове, търговски обекти и ресторанти ще стават все повече.

Общо 35 заведения в цялата страна, измежду които механи, заведения за хранене, нощни питейни заведения, кафенета и доста други са оповестени за обмен на уебстраницата на Камарата на частните правосъдни реализатори, оповестява „Телеграф“. Цените, на които са оповестени, са от 17 000 лв. и стигат до 4,05 млн. лева .


Анкета

Очаквате ли военен конфликт в Украйна?


Резултати

Мнения

Мнения
Фатме Рамадан - депутат от ДПС:   Ще бъда гласът на жените в парламента
  24.11.2021 11:11      

Третата в листата на Движението е личната номинация на Ахмед Доган