Петък, 18 Фев 2022
    
Избори 2021 Общество

Официално! Вижте кои са новите бургаски депутати

  19.11.2021 16:00  
 Официално! Вижте кои са новите бургаски депутати

Силвия ШАТЪРОВА

Сериозни изненади се появиха в разпределението на мандатите във втори МИР-Бургас. Цяла седмица един висящ мандат „обикаля“ по партиите, но в крайна сметка стана ясно, че големият печеливш е ДПС, които ще имат трима народни представители.

Първа сила е „Продължаваме промяната“, те ще имат четирима депутати. Освен водача Константин Бачийски, след него влиза преподавателят по философия Христо Симеонов (очаквайте интервю в следващия брой), който е познато лице. Третият - Димитър Ташев, е известен с това, че е бил участник седем пъти в молитвената закуска в Белия дом, има софтуерен бизнес. Четвърти е Милко Пенев, непознато лице.

От ГЕРБ в парламента са водачът Любен Дилов-син, енергийният експерт Жечо Станков и Деница Николова. Извън него ще е Галя Желязкова. Така партията ще има двама „външни депутати“.

От БСП този път ще са само с един депутат - водачът инж. Петър Кънев. Един депутат ще има ИТН - водачът и поет Ивайло Вълчев. Той бе водач и в Сливен и е възможно да влезе от там, така в парламента отново ще видим втората - Златомира Карагеоргиева.

Другият непознат за широката публика е Цончо Ганев. Варненецът ще е бургаският депутат от „Възраждане“. Той е икономист, бил е мениджър в различни компании и е заместник-председател на партията. 

ДПС са другата голяма изненада - „Движението“ вкара трима депутати и тримата са от региона - местни, а не пришълци: Севим Али, Ешереф Ешереф 

„Демократична България“ ще имат един депутат и той е софиянецът Ивайло Мирчев.

Днес ЦИК обяви официално мандатите. Вижте кои са новите 14 народни представители от Бургас

ПП 

Константин Бачийски 

Христо Симеонов 

Димитър Ташев 

Милко Пенев 

ГЕРБ-СДС

Любен Дилов 

Жечо Станков

Деница Николова

ДПС

Севим Али

Ешереф Ешереф 

Фатме Рамадан

БСП

Петър Кънев

ДБ 

Ивайло Мирчев

ИТН

Ивайло Вълчев

Възраждане

Цончо Ганев

 


Анкета

Очаквате ли COVID-19 пандемията да приключи през 2022-а?


Резултати

Мнения

Избори 2021 Мнения
Драгомир Ошавков, ИБГНИ: Кирил Петков и Асен Василев плуват в море с акули
  19.11.2021 13:20      

Георги РУСИНОВ   Партиите на протеста – ИТН, ИБГНИ и ДБ, са получили н