Сряда, 16 Фев 2022
    
Бизнес Бургас

Предоставят се средства на Община Бургас за пътна инфраструктура

  17.11.2021 13:58  
Предоставят се средства на Община Бургас за пътна инфраструктура

Правителството одобри финансирането на публична общинска инфраструктура по реда на Закона за насърчаване на инвестициите (ЗНИ).

От бюджета на Министерството на икономиката на Община Бургас ще се предоставят средства за изграждане на елементи от общинска пътна инфраструктура.

Рехабилитацията на улицата ще осигури безпрепятственото транспортно обслужване на пет квартала по плана на ПЗ „Север” и на голям брой урегулирани поземлени имоти, част от които към момента са застроени, а за други има инвестиционни намерения и издадени разрешения за строеж. Рехабилитацията на трасето на улицата е от изключителна важност за осигуряване на безопасен и безпрепятствен автомобилен и пешеходен достъп до прилежащите предприятия, намиращи се на нея. Новоизградената инфраструктура ще бъде собственост на община Бургас.

Инфраструктурата се изгражда във връзка с изпълнението на сертифицирания по ЗНИ инвестиционен проект „Изграждане на производствено складова база и разширяване на производствения капацитет", Бургас на „Тивекс" ООД.

 


Анкета

Очаквате ли COVID-19 пандемията да приключи през 2022-а?


Резултати

Мнения

Бургас Мнения
Петков: Трябва да направим А отбора на България, още днес влизаме в разговори
  16.11.2021 11:41      

„Важно е, когато една политическа партия даде своите заявки преди изборите, да ги след