Понеделник, 14 Фев 2022
    
Бургас Избори 2021 Общество

Следизборен трус: Ден за оставки и равносметка?

  15.11.2021 16:51  
Следизборен трус: Ден за оставки и равносметка?

Моника ИЛИЕВА

 

 

Следизборен трус или ден за оставки и равносметка? През последните часове и чрез Фейсбук, заляха ни новини за подаващи оставки политически лидери и партийни ръководства. Ето за какво иде реч в „Да, България“, БСП и „ВМРО – Българско национално движение“.

Хронологията на една несбъдната политическа амбиция

В ранния следобед от социалната мрежа Фейсбук гръмна новината, че лидерът на „Да, България“ Христо Иванов, съпредседателят Атанас Атанасов, както и цялото ръководство на партията подават оставка. От думите на Иванов, стана ясно, че на Изпълнителен съвет са се обединили около мнението, че постигнатият резултат в неделя е крайно лош. Удар по способностите на ДБ. Категоричен е, че за подобни загуби се носи отговорност. „Очевидно не сме отговорили на всички изисквания и сме разочаровали свои последователи”, сподели още лидерът в оставка.

Трус в столетницата?

Кристиан Вигенин обяви чрез вече споменатия горе канал, че се оттегля като председател на Националния предизборен щаб на БСП. "Резултатите от изборите вече се изясниха, макар да не са окончателни. Не постигнахме целите си. Оттеглям се като председател на Националния предизборен щаб", написа той.

След 1% подкрепа, оставки и във ВМРО

И ръководството на ВМРО подаде оставка. Причината – слаб резултат на вчерашния вот 2 в 1, обявиха патриотите във Фейсбук. Ясно е, че анализа на предизборните резултати е катастрофален и води до взетото решение. Подалите оставки от Изпълнителния комитет са лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов, зам.-председателите Ангел Джамбазки, Искрен Веселинов, Атанас Стоянов и Милен Михов, организационният секретар Юлиан Ангелов и членове. По последни данни организацията събира 1% подкрепа.


Анкета

Очаквате ли COVID-19 пандемията да приключи през 2022-а?


Резултати

Мнения

Бургас Избори 2021 Мнения
Радев: Изборите показаха решимостта на обществото да скъса с корупцията и беззаконието
  14.11.2021 21:24      

Президентът и кандидат за нов мандат на „Дондуков” 2 Румен Радев с първи коментар