Понеделник, 14 Фев 2022
    
Избори 2021 Общество

Кои стават депутати от Бургас?/Обновена/

  15.11.2021 13:30  
Кои стават депутати от Бургас?/Обновена/

Силвия Шатърова

Към този момент сметките при мандатите са следните - четири мандата отиват при ПП ПП, четири отиват при ГЕРБ, два при БСП, два при ДПС, един при ИТН, един при „Възраждане“, все още под въпрос е дали „Демократична България“ взима един мандат. Последна дума има ЦИК и е възможно да се преразпределят мандатите.

Ако ситуацията се запази такава, то депутатите от 2 МИР - Бургас са следните – Константин Бачийски, Христо Симеонов, Димитър Ташев, Милко Пенев от ПП, от ГЕРБ - Любен Дилов-син, Жечо Станков, Деница Николова, Галя Желязкова, от БСП – Петър Кънев и Тодор Байчев, който пренарежда втория Станимир Баев, от ДПС - Севим Али и Ешереф Ешереф, от ИТН - засега е водачът Ивайло Вълчев, ако той влезе от София, издърпва втората - Златомира Карагеоргиева, от „Възраждане“ е водачът Цани Гинев, който е възможно да влезе от Благоевград и тук депутат да стане Тодор Ангелов. На звездата от антиваксърските протести Звезделина Каравелова малко не й достига да пренареди тракиеца. Засега ДБ остават без депутат, но е възможно според избирателната система остатъкът от единия висящ мандат да отиде при тях и така да влезе Димитър Найденов, който има 1052 лични гласа и ще пренареди водача Ивайло Мирчев.

Възможен е и друг сценарий

При него, ПП ще вземат категорично четири мандата, ГЕРБ три, или евентуално четири, БСП, ИТН, "Възраждане" и ДБ ще имат по един мандат. Не е ясно как ще се завърти рулетката с 14-я висящ мандат.

При трети вариант е възможно след като се разхвърлят гласовете от Турция за ДПС, Движението да вземе едно депутатско място от ГЕРБ и да прати трима депутати, също толкова ще имат и ГЕРБ.


Анкета

Очаквате ли COVID-19 пандемията да приключи през 2022-а?


Резултати

Мнения

Бургас Избори 2021 Мнения
Радев: Изборите показаха решимостта на обществото да скъса с корупцията и беззаконието
  14.11.2021 21:24      

Президентът и кандидат за нов мандат на „Дондуков” 2 Румен Радев с първи коментар