Понеделник, 14 Фев 2022
    
Избори 2021 Общество

Какво се случва в 237 секция в "Йовков“ – няма опашки, навалица край останалите

  14.11.2021 14:02  
Какво се случва в 237 секция в  \

Моника ИЛИЕВА

 

 

Парадокс. Какво се случва в 237 секция в СУ „Йордан Йовков“? Няма опашка пред вратата й, за разлика от стълпотворението от народ пред останалите секции, видя репортер на „Черноморски фар“. Припомняме, че в 237-ма секция в СУ „Йордан Йовков“ машинният вот не проработи, при старта на изборния ден, премина се към добре познатото гласуване с хартиени бюлетини. „Машината не тръгна, няма резервна, това е всичко. Гласува се с хартиена бюлетина“, обясни един от застъпниците пред „ЧФ“.

Наш репортер завари в школото изнервени бургазлии, изчакващи ред, за да дадат гласа си, пред секциите с машинен вот. В 237-ма цареше спокойствие, гласоподаватели от ж.к. „Изгрев“, упражняваха вота си спокойно, без да се редят на дълги опашки, както пред споменатите секции.

„Не се струпват хора, по-бързо става с хартиените бюлетини. Има възрастни, които са много доволни, че я няма машината и че ще гласуват по стария и добре познат начин. Наричат го късмет. Аз самата трябва да гласувам, но е доста натоварено пред машинните урни, отлагам за по-късен момент“, това каза 71-годишната Пашова, член на секционната избирателна комисия в 237-ма секция.

Снимка: Пашова, член на секционната избирателна комисия в 237-ма секция

Майка с дете побърза да извика възрастните си родители, които изчакваха край училището. Обясни им, че в секция 237, се гласува с хартиена бюлетина. Да не се боят, да пуснат своя глас, лесно и бързо се случва.

Припомняме, че по последни данни  едва 8,9% гласоподаватели са упражнили правото си на глас към 11 часа, сочи справка на РИК-Бургас.


Анкета

Очаквате ли COVID-19 пандемията да приключи през 2022-а?


Резултати

Мнения

Бургас Избори 2021 Мнения
Радев: Изборите показаха решимостта на обществото да скъса с корупцията и беззаконието
  14.11.2021 21:24      

Президентът и кандидат за нов мандат на „Дондуков” 2 Румен Радев с първи коментар