Събота, 12 Фев 2022
    
Бургас

Директор разчита на доброволци при тестването на малките ученици

  13.11.2021 15:59  
Директор разчита на доброволци при тестването на малките ученици

Дона МИТЕВА

От 16 ноември малките ученици от 1 до 4 клас в Бургас и областта се връщат в класните стаи, където след тестване ще провеждат нормални занятия. Тестовете вече са раздадени на директорите на училищата, а родителите са попълнили анкета затова дали позволяват детето им да бъде тествано. Въпрлеки че приключи обработването на анкетата, която показа, че над 60 % от родителите са дали съгласие, пристигат още данни за съгласие.

Паралелно с това бяха направени опити от страна на родители и политически партии да изразят несъгласие както с тестването, така и с връщането в клас на малките ученици, но те си останаха малцинство.

Всеки директор на училище вече е направил организация за провеждане на тестването във вторник. Ето какво сподели директорът на ОУ „Александър Георгиев Коджакафалията” – Михаил Ненов: „Имам в училището достатъчно родители, които  са заявили желание да помагат при тестването на учениците като доброволци и още хора продължават да се обаждат.

Под 10% от родителите са отказали децата им да бъдат тествани, сочат данните от обработената анкета. Техните деца ще учат онлайн. Учителите имат опит да работят в клас с включена камера“.

По предварителния инструктаж се очаква всеки възрастен в клас да помага на не повече от 5-6 деца за тестването, така то да приключи в рамките на половин час.

Ненов е разпоредил анкетата за това дали родителите са съгласни или не децата им да бъдат тествани да бъде пусната до всички, а не само до онези, които учат в начален етап. „Анкетирани са всички родители, защото предпочитам да знам какви са нагласите на родителите в цялото училище, въпреки че от МОН все още нищо не казват за по-големите ученици. Не съм съгласен един толкова важен етап като прогимназиалния да бъде подценяван“, казва Ненов.


Анкета

Очаквате ли COVID-19 пандемията да приключи през 2022-а?


Резултати

Мнения

Мнения