Петък, 11 Фев 2022
    
Избори 2021

Водачът на ГЕРБ-СДС в Бургас Любен Дилов-син: Ще спечелим с осем процента

  12.11.2021 14:15  
Водачът на ГЕРБ-СДС в Бургас Любен Дилов-син: Ще спечелим с осем процента

Кампанията бе отрезвяваща, дневният ред на хората промени нашия, заяви той

Силвия ШАТЪРОВА

„Тази предизборна кампания беше по-скоро отрезвяваща“, заяви водачът на листата на ГЕРБ -СДС Любен Дилов -син в края на кампанията. Коалицията сложи финал днес на предизборната си кампания пред шатрата в центъра на Бургас. Според интелектуалеца и общественик кампанията вместо национална е била насочена повече към местни проблеми и това е проличало по време на срещите с хората по места. Темата за дървата през зимата е една от основните в малките населени места, каза той.

„Мислехме си, че тази кампания ще е изцяло национална, защото няма как да решим кризи без да решим политическата криза, а се оказа, че дневният ред на хората е съвсем различен. Да, вълнуват се кой ще направи кабинет, вълнуват се дали Герджиков ще победи Радев, но още повече се вълнуват от това, че няма дърва, защо е спряла програмата за саниране и не е ясно какво ще стане с тези пътища, които започнахме да строим. Техният дневен ред промени нашия, защото проблемите на хората са много тежки, свързани със здравеопазването и неяснотата от ковида и мерките на служебното правителство“,заяви Дилов-син. Той допълни, че кандидат-депутатите са благодарни на хората, че са ги свалили на земята и са обяснили на политиците, че дневният ред на местната власт е по-важен от този на националната.

Любен Дилов бе категоричен, че ГЕРБ -СДС ще спечели тези избори с най-малко осем процента разлика с втората сила, той прогнозира, че ще има балотаж и изборите няма да приключат на първи тур за президент.

Вторият в листата Жечо Станков очерта ангажиментите, които са поели пред изборителите. "През цялото време повече слушахме, отколкото говорихме. Хората искат програмата за саниране да продължи без съфинансиране, поехме анагажимент държавата да поеме колкото е възможно повече тежестта за високите цени на електричеството, да се запази 9 % ДДС за ресторантьори, мораториум  върху кредитите“, каза още той. В програмата на ГЕРБ-СДС е записано, че ще продължат да действат ковид мерките поне да края на кризата, който се очертава да е през март.

"Всички искат стабилност, прозрачност и хоризонт", допълни Деница Николова-трета в листата и подчерта, че това може да се случи само ако гласуват с бюлетина 32.

 

 


Анкета

Очаквате ли COVID-19 пандемията да приключи през 2022-а?


Резултати

Мнения

Мнения