Понеделник, 07 Фев 2022
    
Бургас

Майка посвети стихотворение на детски лекари от УМБАЛ Бургас (СНИМКИ)

  08.11.2021 12:38  
Майка посвети стихотворение на детски лекари от УМБАЛ Бургас (СНИМКИ)

„Надминахте очакванията ни, вие сте един страхотен екип“, „Всички обясняват колко е лошо в болниците, но вашето отношение и отдаденост правят това място специално“, „Бъдете здрави, защото без Вас сме за никъде“,  са само част от думите на благодарност, отправени към персонала на Първо детско отделение в УМБАЛ Бургас.

 

В отделението се лекуват деца от двудневна до 2-годишна възраст. То е едно от най-натоварените в болницата и за година приема над 2000 малки пациенти. „Радваме се, че срещаме разбиране у родителите, защото лечението на едно дете е трудно без родителска подкрепа и доверие в екипа. Стараем се да подобряваме и битовите условия, макар че има какво още да се желае“, коментира началникът на отделението д-р Борис Ангелов.

 

„Позитивизмът и професионализмът ви в тези тежки условия са достойни за уважение и почит. Вие сте моите супер-герои!“, „Въпреки всички премеждия, въпреки кофти отношението от страна на някои майки, за пет дни не видях нито една намръщена физиономия. Благодаря, че сте тук ден и нощ да лекувате децата!“, „Искам да знаете, че има хора, които са ви много благодарни и оценяват труда и нервите, които изразходвате“, „Знам и съм сигурна, че съм поверила детето си в сигурни ръце. Тук освен грижи, получих внимание, отношение, професионализъм, срещнах приятелско отношение, от всички до един, без изключение“, четем в писмата към отделението.

 

А майка на име Цветелина  е изразила благодарността си в рими:

 

„Доктори, сестри и санитари,

с лекарства, усмивки и парцали

от болести децата бранят.

Търпеливи са, добри и силни те!

Прегръщат със сърце дори и непослушните.

Будуват, тичат и лекуват.

А когато вече здрави сме – ликуват.

Благодарности най-чисти искам да отправя аз,

че дори и в най-късен час, мога да разчитам пак на ВАС!“


Анкета

Очаквате ли COVID-19 пандемията да приключи през 2022-а?


Резултати

Мнения

Бургас Мнения
Кметът Николов: Бургаските полицаи са пример за висок професионализъм
  08.11.2021 11:57      

Българската полиция днес отбелязва своя професионален празник. По този повод кметът Димитър Никол