Петък, 04 Фев 2022
    
Мнения

Румен Радев: Ще се справим със здравната криза ако всеки е отговорен

  05.11.2021 13:02  
Румен Радев: Ще се справим със здравната криза ако всеки е отговорен

"Ще се справим със здравната криза ако всеки е съзнателен и отговорен не само към своето здраве, а и към здравето на своите близки и околните", заяви в Бургас президентът Румен Радев по повод здравната криза в страната. Той е упрекван, че единствен от политическите лидери не показва своя зелен сертификат и не казва дали е ваксиниран.

"В момента, в който се ваксинирах го обявих и то многократно", заяви още държавният глава. Той допълни, че усилено се работи по темата за признаване на антителата на преболедувалите и ще има резултат през следващата седмица, като още на спешната среща с министри по повод ковид кризата е посъветвал здравното министерство да проучи опита на други държави в тази посока.

По актуалната тема за АМ „Хемус“ и проверките на пътните фирми как са изразходени средства по строежа той заяви:“ Не мисля, че проверките за строителството на магистрала „Хемус“ са целенасочени. Трябва да се изпълнява закона и то в пълен обем. Тава, което върши МВР се основава на факти. Аз говоря за тези неправомерно изразходени средства от години. Още когато започна това лудо раздаване на изкуствено създаден излишък, изкуствено. Той беше снеман от капиталовите разходи неизпълнени и да се раздава авансово с милиарди -1,8 милиарда за 2019 г. доколкото си спомням и след това продължи и то авансово виждате и то без разрешителни за строеж, без проект , без нищо. Според вас това нормално ли е?! Така ли трябва да изразходват публични средства. Така че ние трябва като общество най-сетне да знаем истината къде са тези пари в в момента, дали са по сметките, дали са изтеглени като кеш и има ли въобще гаранция, че някога тези пари ще се вложат в тези лотове , които им трябват , ето тези въпроси задайте“, заяви Радев

 


Анкета

Очаквате ли COVID-19 пандемията да приключи през 2022-а?


Резултати

Мнения

Мнения Спорт
Манол Иванов: Тъжно е, но това е краят на „Нефтохимик“
  05.11.2021 17:53      

Интервю на Георги РУСИНОВ   -Г-н Иванов, как ще коментирате случващо