Петък, 04 Фев 2022
    
Избори 2021 Созопол

Петстотин книги дари инж. Петър Кънев в Созопол

  05.11.2021 12:29  
Петстотин книги дари инж. Петър Кънев в Созопол

Дарение от петстотин тома литература направиха в читалището на Созопол кандидатът за народен представител на коалиция „БСП за България“ инж. Петър Кънев и издателят Иван Гранитски, основател и собственик на издателство “Захарий Стоянов”.  Сред тях са класически и съвременни български издания - научни и художествени произведения, издания на ярки белетристи и поети, детска литература, краеведка и справочна литература, речници и други книги - по пет екземпляра от сто на брой заглавия. Те ще бъдат използвани както от библиотеката в морския град, така и в културните институции и училища от съставните селища на общината.

„Дарението се прави по идея на инж. Петър Кънев. Ние като едно патриотично издателство се присъединяваме към неговите благородни усилия“, каза Иван Гранитски.

„Надявам се, че ще предизвикаме любопитството на младите хора, за да четат те повече“, изрази увереност инж. Петър Кънев.

„Кметът на Община Созопол полага невероятни усилия за да постига просперитет в общината, която пое в доста сложно финансово положение“, коментира той решението си осигури книги за библиотеките именно тук.

Кметът на Община Созопол Тихомир Янакиев благодари за жеста и беше категоричен, че новите попълнения във фонда на читалището ще бъдат много полезни за работата на културната институция.

При извършването на дарението в Созопол присъства и проф. Иво Христов.


Анкета

Очаквате ли COVID-19 пандемията да приключи през 2022-а?


Резултати

Мнения

Мнения Спорт
Манол Иванов: Тъжно е, но това е краят на „Нефтохимик“
  05.11.2021 17:53      

Интервю на Георги РУСИНОВ   -Г-н Иванов, как ще коментирате случващо