Вторник, 25 Яну 2022
    
Карнобат

Георги Димитров, кмет на община Карнобат: 72.5% са средно ваксинираните в социалните звена

  26.10.2021 14:52  
Георги Димитров, кмет на община Карнобат: 72.5% са средно ваксинираните в социалните звена

Дона МИТЕВА

В социалните звена на община Карнобат ваксинираните са 72.5%. Това обясни кметът Георги Димитров. На 100% са ваксинирани социалните работници в домовете в село Искра, а служителите в дома в село Огнен - на 90%. В ЦСРИ „Надежда“ единият клон е ваксиниран на 100%, а другият - едва 30%. В Центъра за социална рехабилитация и интеграция също изостават – на 40% са ваксинираните, сочи справката. Най-зле са в Центъра за обществена подкрепа – на 20%, за разлика от дневния център, където процентът на ваксинирани служители е 90%.

До края на седмицата онези, които нямат „зелен сертификат“ ще карат с бързи тестове. „В понеделник няма да допуснем хора на работа без „зелен сертификат“, убеден е кметът Димитров. Той увери, че хора без „зелен сертификат“ не са на смяна в социалните звена.

Бързите тестове, които се правят в момента, се поемат финансово от Общината.

По думите на кмета, няма голямо струпване на хора без „зелен сертификат“ в едно социално заведение, което дава възможност да не се нарушава ритъмът на работа.

„Сутринта на оперативката поставих въпроса и за общинската администрация - служителите да се ваксинират. Аз самият съм с трета бустерна доза, въпреки че съм и преболедувал ковид“, дава пример кметът. Той не скрива това, че сред служителите има много неваксинирани, отдавайки това на фейкновините за ваксините, които се ширят.

И в Карнобат се обмисля „зелен коридор“ за ваксиниране на администрацията.

„Онези, които са преболедували – да си извадят „зеления сертификат“, стига да са в нормата на закона“, подканва градоначалникът. Димитров припомни, че от днес и преболедувалите ковид, при които вирусът е установен с бърз антигенен тест, могат да си извадят „зелен сертификат“.

„Това, че си, да кажем, със сърдечно заболяване, не е причина да не се ваксинираш, по-скоро обратното – трябва да се ваксинираш, защото си уязвим повече от здравите хора“, дава пример Димитров.


Анкета

Очаквате ли COVID-19 пандемията да приключи през 2022-а?


Резултати

Мнения

Бизнес Мнения
Евелина Пулева, УС на БРТК: Проблемите трябва да се решават комплексно, а не на парче
  26.10.2021 17:10      

Дона МИТЕВА Туроператорите излязоха на протест в столицата, заради липсата на средства от