Понеделник, 24 Яну 2022
    
Несебър

Децата от начален курс на СУ „Л. Каравелов“ -Несебър се учиха на безопасност на движението

  25.10.2021 13:35  
Децата от начален курс на СУ „Л. Каравелов“ -Несебър се учиха на безопасност на движението

 Общински детски комплекс Несебър и Районно управление на МВР – Несебър, с любезното съдействие на МВР – Бургас и Звено за общинска самоохрана – Несебър, организираха в Южния парк на града обучение на открито по Безопасност на движението по пътищата за децата от началния курс на СУ “Любен Каравелов“. Инициативата е част от Националната стратегия за БДП в Република България 2021 – 2030 година и Плана за действие 2021-2023 към Националната стратегия за БДП, и има за цел периодично да запознава децата с правата и задълженията на участниците в движението по пътищата.

Темата на актуалното мероприятие бе “Пътните знаци“.

Занятието беше ръководено от гл. инспектор Иво Терзиев – началник сектор “Охранителна полиция” към РУ – Несебър.

Инспекторите от РУП – Несебър, пътни полицаи Марио Маринов, Дойчо Дойчев и Димитър Димов разясняваха на малчуганите видовете пътни знаци и тяхното значение.

Възможността  учениците да разгледат полицейския автомобил със сините светлини и полицейската сирена бе кулминация в демонстрацията. За финал децата се снимаха на предоставените от МВР – Бургас макетни пана с полицай и пожарникар “Искам да съм като вас”.

Общински детски комплекс – Несебър се надява, че съвместната работа с органите на реда ще допринесе за обогатяването на знанията и уменията у подрастващото поколение, свързани с правилата за безопасност на движението по пътищата в Република България.

 


Анкета

Очаквате ли COVID-19 пандемията да приключи през 2022-а?


Резултати

Мнения

Мнения
Славко Матанович, биоенерготерапевт: Имам нужда да давам енергия на хората
  24.10.2021 18:01      

Славко Матанович е специалист – практик по биоенерготерапия и радиестезия. Запо