Сряда, 19 Яну 2022
    
Бургас Общество

Антиваксъри подлудиха трафика в центъра на Бургас

  20.10.2021 15:49  
Антиваксъри подлудиха трафика в центъра на Бургас

Зам. областен управител отиде с тях

 

Силвия ШАТЪРОВА

 

Антиваксъри подлудиха днес трафика в центъра на Бургас, след като блокираха основни пътни артерии.

Протестът започна пред сградата на РЗИ на улица „Александровска“ в 12 часа, като бе организиран от политическа партия още вчера в социалните мрежи и основните му оратори се обявиха срещу мерките, наложени от здравния министър Стойчо Кацаров и най-вече срещу „зеления сертификат“. 

На протеста бяха цитирини членове от Конституцията, тезата на основните оратори бе, че никой не може да наложи насила една мярка, един куп недоказани научни тези и твърдения и заплахи за бъдещето се чуха още от мигафона на ораторката. В същото това време от другата страна се бяха наредили бургазлии за ваксинация в кабинета на РЗИ, като повечето се ваксинираха с ваксина за „Янсен“, за да получат бързо сертификата си.

След 40 минути протестиращите поставиха условие при тях да излезе шефът на РЗИ д-р Георги Паздеров. След като това не стана, те блокираха булевард „Сан Стефано“ до Централната автобусна спирка. След това по бул. „Христо Ботев“ те се насочиха към Областна управа, като блокираха движението. „Какво ги снимате тези?“, бяха упреците на шофьорите към журналистите. 

Пред сградата на Областна управа протестиращите решиха, че трябва да се срещнат с областния управител - проф. Мария Нейкова, която е в София.

При тях обаче слезе изненадващо зам. областният управител Асен Бонджев, който е виден протестър от миналото лято и заяви, че ги подкрепя и ще окаже съдействие на протестиращите да се срещнат с шефа на РЗИ и тръгна с тях. Интересното е, че на практика той е човекът, назначен от служебното правителство на висшия пост, а се оказа против неговата политика. След това множеството отново се върна към сградата на здравната инспекция и започна среща между една от най-големите ораторки на протеста, Бонджев и шефа на РЗИ.

Партията, която е организирала протеста, има целенасочена антиваксърска политика и очевидно се опитва да извлече още дивиденти в проценти гласоподаватели на изборите.

 

 

 

 


Анкета

Очаквате ли COVID-19 пандемията да приключи през 2022-а?


Резултати

Мнения

Мнения
Областният управител-проф. Мария Нейкова: Разграничавам се от действията на Бонджев
  20.10.2021 17:44      

Предвид създалата се днес ситуация, в която граждани протестираха пред сградите на Областна админ