Понеделник, 17 Яну 2022
    
Крими

Фалстарт на делото за измами на Рагевски

  18.10.2021 10:42  
Фалстарт на делото за измами на Рагевски

Георги РУСИНОВ

 

Фалстарт на делото за измами на Станимир Рагевски. В разпоредителното заседание стана ясно, че адвокатът му Ваня Радиева е била назначена от обвиняемият съвсем скоро и не е могла да се запознае с материалите по делото, тъй като до ден преди заседанието е била в чужбина. Затова Радиева поиска от съдия Анатоли Бобоков отлагане на заседанието. Същото направи и защитникът на другия обвиняем Христо Желязков – адвокат Петър Димитров. От Прокуратурата се съгласиха, че обстоятелствата налагат отлагане.

Съдия Анатоли Бобоков назначи следващото заседание за 4 ноември, като разпореди да бъде изпратено писмо до Бургаска адвокатска колегия за назначаване на резервен адвокат на Рагевски, за да не се стигна до нови отлагания.

Придобилият печална слава бизнесмен като обвиняем за убийствата на Теодора Бахлова и Юмер Мехмед е подсъдим в Районен съд – Бургас по няколко обвинения.

Според Районна прокуратура – Бургас Рагевски в периода от август 2014-а до 9 май 2016-а, в Бургас, при условията на продължавано престъпление, като съизвършител с Христо Желязков – действайки също като извършител, с цел да набави за себе си и Христо Желязков имотна облага, придобил и укрил два чужди автомобила – „Нисан“ на стойност 47 000 лева, собственост на неустановено до момента лица и „Инфинити“, струващо 45 000 лева, собственост на ЗАД „Армеец“ – София. Предполага се, че са придобити от неустановено лице чрез престъпление по чл. 346, ал. 1 от НК, като укривателството е в големи размери.

Рагевски е обвинен още в това, че на 29.04.2014-а, в Бургас, в сектор „Пътна полиция“ към ОДМВР-Бургас, пред системен оператор в група „регистрация и отчет на пътните превозни средства и собствениците им“, съзнателно се ползвал от неистински официални документи, на които е предаден вид, че са издадени от Шведските компетентни органи за лек автомобил марка „Нисан“, като от системния оператор за самото съставяне не може да се търси наказателна отговорност.

На същата дата, отново в сектор „Пътна полиция“, съзнателно се ползвал от неистински частни документи - договор за покупко - продажба на МПС и декларации, на лек автомобил марка „Нисан“ и на лек автомобил марка „Инфинити”, за регистриране на моторните превозни средства в сектор „Пътна полиция“.


Анкета

Очаквате ли COVID-19 пандемията да приключи през 2022-а?


Резултати

Мнения

Мнения
Любен Дилов-син: И аз мога да направя 50 лицеви опори, не съм впечатлен от този военен героизъм
  18.10.2021 15:36      

„И аз мога да направя 50 лицеви опори, независимо че пуша по три кутии цигари на ден. Не съ