Петък, 14 Яну 2022
    
Крими

Арест за дрогирания каналджия без книжка

  15.10.2021 17:38  
Арест за дрогирания каналджия без книжка

Георги РУСИНОВ

 

Постоянен арест за дрогирания каналджия без книжка. Районен съд – Бургас изпрати Станко Станков да чака началото на делото си в Бургаския затвор. Той е обвинен за това, че противозаконно е подпомогнал 34 граждани на Афганистан да преминат през територията на страната, с цел да набави за себе си облага.

По време на разследването е установено, че чуждите граждани са превозвани в товарен автомобил, управляван от обвиняемия. Той е допуснал пътнотранспортно произшествие, след което е задържан. Припомняме, че 8 от нелегалните мигранти са настанени в УМБАЛ-Бургас в резултат на ПТП-то.

В съдебната зала стана ясно, че Станков е осъждан три пъти като веднъж дори е лежал в затвора. Става въпрос за кражби. Престъплението, в което е обвинен е умишлено и наказуемо със затвор от 1 до 6 години и глоба от 15 до 20 хиляди лева.

Защитникът му поиска да бъде освободен срещу подписка, докато държавният обвинител настояваше обвиненият да остане в ареста.

Съдът прецени, че е налице авторство на деянието и опасност от извършване на друго престъпление и това бе достатъчно да наложи най-тежката мярка за Станков, а именно „задържане под стража“.


Анкета

Очаквате ли COVID-19 пандемията да приключи през 2022-а?


Резултати

Мнения

Мнения
Кунчев: Очевидно е, че сме в най-тежката фаза на четвъртата вълна
  10.10.2021 08:40      

Ще бъдем третирани като държава, в която не е желателно да се ходи, заяви главният държав