Вторник, 11 Яну 2022
    
Бургас Спорт

Футболни фенове в Бургас призоваха за оставка на Борислав Михайлов

  12.10.2021 10:20  
Футболни фенове в Бургас призоваха за оставка на Борислав Михайлов

Георги РУСИНОВ

 

Футболни фенове в Бургас призоваха президентът на БФС да подаде оставка. Въпреки силния дъжд, десетина запалянковци се събраха пред Съдебната палата в морския град, за да изразят недоволството си от продължаващото управление на Борислав Михайлов. По същото време футболни фенове от цялата страна се събраха на такъв протест в София, пред сградата на НДК, където днес ще се проведе Конгресът на БФС за избор на нов президент.

„Време е Борислав Михайлов да пусне кокала и да си понесе последствията за всички кражби през последните 16 години“, категорични са те.

За това време на всички фенове на футбола в страната им е писнало от да гледат големите първенства само по телевизията.

„Четири европейски и пет световни първенства сме изтървали 16 години. Отделно от това клубният футбол е под всякаква критика. Толерират се един-два клуба. Школите са в окаяно състояние, нивото ни в Европа е много ниско. За мен Михайлов трябва да си подаде оставката и да даде право на някаква промяна. Не казваме, че новите, които ще дойдат с магическа пръчка ще оправят нещата, но промяна със сигурност трябва да има. 16 години са много дълъг период от време, в което не се е случило нищо хубаво, напротив – в момента дълбаем дъното“, заяви Степан Дадурян.

Друг от бургаските фенове добави, че протестът е организиран, за да се види, че в цялата страна има недоволство от сегашното ръководство и ниво на българския футбол.

„Именно точно поради шуробаджанащината, която се шири от години в нашия футбол, искаме промени. Нови идеи, ново ръководство, гордо вдигнати глави, а не наведени надолу. Да се приключи с тези корупционни практики и да се надяваме, че този път промяната ще дойде от България, а не от чужди журналистически разследвания“, обясни той.

Категорична подкрепа за който и да е от останалите кандидати не бе обявена, макар името на Бербатов да бе най-коментирано сред запалянковците.


Анкета

Очаквате ли COVID-19 пандемията да приключи през 2022-а?


Резултати

Мнения

Мнения
Кунчев: Очевидно е, че сме в най-тежката фаза на четвъртата вълна
  10.10.2021 08:40      

Ще бъдем третирани като държава, в която не е желателно да се ходи, заяви главният държав