Понеделник, 10 Яну 2022
    
Общество

Морето залива Vera Su

  09.10.2021 12:40  
Морето залива Vera Su

Потънала е част от кораба Vera Su, който заседна край Камен бряг. Спасителни екипи наблюдават плавателния съд, съобщи БТВ.

Оранжев код за силен вятър по Черноморието е обявен днес, вълнението на морето е много силно - около 5 бала. Според властите няма опасност товарът да бъде разсипан.

Към 11.00 часа тази сутрин от Министерство на транспорта увериха, че поради метеорологичните условия няма промяна в обстоятелствата около товарния кораб Vera SU. Големите вълни през днешния ден създават впечатление, че плавателният съд е разместен. Представител на МА е на място и следи за състоянието на кораба, като не отчита промяна.

От МТ допълниха, че плавателният съд е добре укрепен. "Синоптичната прогноза предвижда подобряване на времето пред следващите два дни, когато се надяваме да започне разтоварителна дейност", съобщи министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Христо Алексиев.

"Притесняваме се доколко е вреден товарът на кораба, ако има разлив в морето, би трябвали компетентните органи да го кажат", смята рибар от близкото село Българево.

Припомняме, целият екипаж на кораба беше евакуиран по свое желание. Моряците са карантинирани в хотел в Каварна. Късно снощи съдът остави капитана и помощник капитана в ареста с постоянна мярка задържане под стража. Законът предвижда наказание от 5 до 15 години "лишаване от свобода".


Анкета

Очаквате ли COVID-19 пандемията да приключи през 2022-а?


Резултати

Мнения

Мнения
Кунчев: Очевидно е, че сме в най-тежката фаза на четвъртата вълна
  10.10.2021 08:40      

Ще бъдем третирани като държава, в която не е желателно да се ходи, заяви главният държав