Вторник, 04 Яну 2022
    
Спорт

НАП продава имоти на „Нефтохимик“

  03.10.2021 10:30  
НАП продава имоти на „Нефтохимик“

Заформя се пореден скандал около спортните имоти в Бургас

 

Георги РУСИНОВ

 

Териториалната агенция на НАП в Бургас продава два имота на футболния клуб „Нефтохимик“, показа репортерска проверка на „Черноморски фар“. Едва ли за някой в Бургас все още е тайна, че клубът има сериозни задължения към държавата. Изпълнителното дело е от 13 септември 2010-а.

Става въпрос за три сгради, които се намират в Спортен комплекс „Лазур“. Първата е „Ротонда- югоизток“, с площ от 199 кв.м. Придобита е с дружествен договор от 3 май 2006-а. Началната тръжна цена за нея е 366 905 лева.

Другата сграда, обявена на търг от НАП, е сграда на детско-юношеската школа, с площ от 312 кв.м. За нея обявената цена е 361 123 лева.

Третият имот представлява трибуна със съблекални и бани. Неговата площ е от 217 кв.м. Придобит е с дружествен договор от 3 май 2006-а. Началната тръжна цена е 228 909 лева.

В обявата на НАП се посочва още, че огледът на недвижимите имоти ще се извършва всеки присъствен ден от 27 септември 2021-а до 8 октомври 2021-а. Предложенията за участие в търга се подават в сградата на НАП-Бургас, а разглеждането им ще се състои на 13 октомври 2021-ва на същото място. Депозитът за участие в търга е в размер на 20 на 100 от обявената начална продажна цена.

Реакция за разпродажбата на имоти имаше веднага от страна на общински съветници, свързани със спорта.

Манол Тодоров, който включително е и работил в „Нефтохимик“, освен че е тренирал като дете, написа:

„Преди повече от година, когато акциите на клуба бяха подарени на новите собственици, бях един от малкото, които категорично бяха против точно на тях да се дава „Нефтохимик“. След това всички знаем какво стана и видно от този линк, става и в момента (б.а. - линк към обявата на НАП). Тогава казах и в залата на Общински съвет - Бургас, че това значи фалит и затриване. Това категорично не бива и не трябва да се случва!“.

Красимир Калудов, който е член на Спортната комисия, също изказа мнение:

„По повод на вълненията с информацията за „разпродажбата" на части от стадион „Ефбет Арена". Можем да сме несъгласни с действията на клубния президент на „Нефтохимик", можем да не приемаме или приемаме някои от тях, можем да я критикуваме или хвалим, въпрос на преценка е, но не можем да свързваме Анелия Златкова с „разпродажбата" на съблекални, „Ротонда" и т.н. Не става въпрос за харесване или за нехаресване. Истината е, че не тя продава части от стадиона, а НАП. Това е“.

В словесен спор с тях влезе заместник-председателят на Спортната комисия Георги Маринчев, който заяви, че двамата политизират темата и не предлагат никакви решения.


Анкета

Справяте ли се с поскъпването на стоки и услуги?


Резултати

Мнения

Мнения
Богдан Милчев, пътен експерт: Когато се действа под натиск и паника се допускат сериозни грешки
  03.10.2021 13:37      

„Фразата „пътна безопасност“ не сме я чули от нито един от тримата мини