Понеделник, 27 Дек 2021
    
Общество

Спряха временно освобождаването на заседналия кораб

  28.09.2021 10:16  
Спряха временно освобождаването на заседналия кораб

Кран започна разтоварване на плавателния съд снощи

Операцията по освобождаването на заседналия кораб край Камен бряг започна миналата вечер, но в момента е временно спряна. Причината за прекъсването все още не е ясна.

Кран започна разтоварване на плавателния съд снощи. Във видео на живо във Facebook от групата Maritime.bg показаха процеса по разтоварването на кораба. От кадрите се вижда, че не малко количество от торовете се изсипват в морето при пренасянето на суровината на друг плавателен съд.

Междувременно, опасенията от екологична катастрофа остават. Чуха се и критики, че реакцията на Изпълнителна агенция "Морска администрация" е закъсняла. На този фон от Министерството на околната среда и водите излязоха с позиция, че резултатите от пробите за азот към 25-ти септември показват замърсяване на морската вода от товара на кораба.

Същинската част по разтоварването на кораба е започнала снощи към 21:30 часа. Тази сутрин работата е преустановена. Притеснително е и, че метеорологичните условия се усложняват, което може да предизвика сериозно вълнение. Военен катер пристигна на мястото на инцидента, все още не е ясно какви са задачите му.


Анкета

Справяте ли се с поскъпването на стоки и услуги?


Резултати

Мнения

Мнения Общество
 Млад мъж, спасен в Ковид-реанимацията на УМБАЛ Бургас: подценявах опасността
  28.09.2021 11:08      

Пореден успех в лечението на пациенти с Ковид-19 отбеляза реанимацията на УМБАЛ Бургас. Мл