Неделя, 25 Сеп 2022
    
Айтос Спорт

Айтозлия е новият европейски шампион по Супермото

  27.09.2021 17:14  
Айтозлия е новият европейски шампион по Супермото

Айтос има европейски шампион по СуперМото, научи НП тази сутрин, броени часове след финалния кръг на европейската мотонадпреваара, която тази година се проведе на пистата в Плевен, на 25 и 26 септември.

Айтозлията Радостин Михайлов, състезател на Клуб „Киппен МХ рейсинг тийм“, с „Кавазаки“ е новият европейски шампион по Супермото в клас S 3, съобщи Българската федерация по мотоциклетизъм /БФМ/. На Европейския шампионат, нашето момче се изкачи най-високо на стълбичката на победителите, за да чуе националния химн. Радостин беше най-бърз и в двата манша, пред руснака Иван Мошин с КТМ и Аксел Партелпоег от Естония с "GasGas", и безапелационна грабна еврошампионската купа.

Радостин е ученик в Спортно училище "Юрий Гагарин" - Бургас, на 22 дескември т.г. ще навърши 17 години. По-известен на айтозлии е с победите си в мотокроса. Само кръгът от роднини и приятели знаят, че от 2015 г., 10-годишният тогава талант в мотоспорта, се състезава едновременно на писта и на СуперМото.

След последното състезание по мотокрос в Кортен през миналия месец, Радостин активно тренира, за да донесе в Айтос трофея на европейски шампион - за първи път в своята кариера. И признава, че дължи първенството си на стария континент на изключителната подкрепа на Красимир Иванов - собственик на клуба, за който се състезава. Побеждава, вдъхновен и от подкрепата на своето семейство, за което мотоспортът е традиция и многогодишна страст. Дядо му Радостин Михайлов и баща му Михаил Михайлов имат дълга мотобиография по републиканските писти и са предали на Радостин любовта си към моторите.

"Към края на сезона сме. В средата на октомври ми предстои участие в Републиканското първенство по СуперМото, отново в Плевен. В добра форма съм, готов съм да гоня шампионската титла в моя клас", казва Радостин. И прзнава, че любимият му предмет е химията, но още не е решил накъде ще поеме след като завърши училище. В едно е сигурен - и в годините напред остава на мотопистата. А най-близката му цел - световната титла.


Анкета

За кого ще гласувате на 2 октомври?


Резултати