Четвъртък, 23 Дек 2021
    
Избори 2021

ЦИК ще определя кой да ръководи РИК-Бургас, пратиите не се разбраха за нито едно шефско място

  19.09.2021 15:56  
ЦИК ще определя кой да ръководи РИК-Бургас, пратиите не се разбраха за нито  едно шефско  място

Силвия ШАТЪРОВА

Централната избирателна комисия ще определи кой да ръководи Районната избирателна комисия в Бургас за предстоящия вот на 14 ноември.  Парламентарно представенит партии не се разбраха за нито едно ръоводно място, консенсус нямаше за председател, заместник председател и секретар. От първата политическа сила ИТН предложиха петима  членове, като настояваха за председател да бъде Фани Семерджиева, която е бивш областен управител, юрист и член на РИК, на последните избори беше сътрудник в РИК.

ГЕРБ предложиха адвокат Михаил Хаджиянев, като наблегнаха на това, че той е надпартийна кандидатура и добър експерт в изборния процес. На последните избори на 11 юли се справи с предизвикателството машинен вот, Бургаска област бе една от първите, която отчете резултатит,  а следващите избори на 14 ноември ще са 2:1 и отново 100 % машинен вот, аргументира се областният лидер на ПП ГЕРБ Димитър Бойчев, към това се добява и фактът, че Хаджиянев е успял да направи добър екип. Добра оценка за неговата работа даде и областният управител проф. Мария Нейкова.

Областният лидер на ИТН Тошко Иванов обаче заяви, че те няма да отстъпят от своето предложение и че РИК не е пожизнена структура.  

Две са кандидтурите и за заместник председател от „Изправи се! Мутри вън“, заявиха, че предлагат адвокат Димитър Вълчев, от Демократична България – Християна Хаджиатанасова,

Две са предложенията и за секретар- там спорът е между БСП и ДПС. Левицата настоява за  доайена в изборния процес -Георги Михов, а ДПС -Емине Илияз.

След като партиите не постигнаха консенсус до три дни ЦИК ще определи състава и ръководството на РИК.


Анкета

Справяте ли се с поскъпването на стоки и услуги?


Резултати

Мнения

Мнения Общество
Шефът на ГДБОП: Изваждането на фалшиво ТЕЛК решение струва между 1000 и 1200 лв.
  19.09.2021 09:43      

Имало и фрапиращи случаи, при които лицето дори не ходело на прегледи Между 1000 и 1200 л