Четвъртък, 16 Дек 2021
    
Крими

Изправят Рагевски в съда, но не за убийствата на Теодора и Юмер

  16.09.2021 13:32  
Изправят Рагевски в съда, но не за убийствата на Теодора и Юмер

Бизнесменът Станимир Рагевски ще се изправи скоро в съда. Придобилият печална слава и сочен за  екзекутор на брокерката Теодора Бахлова и строителят Юмер Мехмед обаче ще се яви по друго обвинение. На 18 октомври в Районен съд – Бургас ще се проведе разпоредителното заседание по дело за вещно укривателство и документни престъпления, по което обвиняем е той.

Според Районна прокуратура – Бургас Рагевски в периода от август 2014-а до 9 май 2016-а, в Бургас, при условията на продължавано престъпление, като съизвършител с Христо Ж. – действайки също като извършител, с цел да набави за себе си и Христо Ж. имотна облага, придобил и укрил два чужди автомобила – „Нисан“ на стойност 47 000 лева, собственост на неустановено до момента лица и „Инфинити“, струващо 45 000 лева, собственост на ЗАД „Армеец“ – София. Предполага се, че са придобити от неустановено лице чрез престъпление по чл. 346, ал. 1 от НК, като укривателството е в големи размери.

Рагевски е обвинен още в това, че на 29.04.2014-а, в Бургас, в сектор „Пътна полиция“ към ОДМВР-Бургас, пред системен оператор в група „регистрация и отчет на пътните превозни средства и собствениците им“, съзнателно се ползвал от неистински официални документи, на които е предаден вид, че са издадени от Шведските компетентни органи за лек автомобил марка „Нисан“, като от системния оператор за самото съставяне не може да се търси наказателна отговорност.

На същата дата, отново в сектор „Пътна полиция“, съзнателно се ползвал от неистински частни документи - договор за покупко - продажба на МПС и декларации, на лек автомобил марка „Нисан“ и на лек автомобил марка „Инфинити”, за регистриране на моторните превозни средства в сектор „Пътна полиция“.


Анкета

Справяте ли се с поскъпването на стоки и услуги?


Резултати

Мнения

Мнения
Манол Тодоров: Защо нарочиха заведенията?
  16.09.2021 14:06      

Повишаването на цените на ток и горива ще доведе до още фалити на заведения“, смята той