Събота, 25 Дек 2021
    
Избори 2021

Изборите ще са 2 в 1

  11.09.2021 14:17  
Изборите ще са 2 в 1

Изборите ще са 2 в 1 на 14 ноември. Така ще спестим и парите в хазната, и времето на хората. Това обяви президентът Румен Радев от Плевен, където участва в отбелязването на 144-ата годишнина от началото на Третия щурм за освобождението на града, съобщи Нова ТВ. 

„Ще разпусна НС максимално бързо в съответствие с реда и изискванията на Конституцията, Изборния закон и технологичното време”, допълни президентът.

„Явно е, че двете кампании за НС и за президент и вицепрезидент ще текат едновременно и ще се слеят. Убеден привърженик съм на надпартийното съгласие. Ще разчитам на подкрепата на всички почтени българи около големите цели – борбата срещу бедността и беззаконието за свободна и просперираща България", каза още Румен Радев.

По думите му президентската кампания ще бъде още един ориентир за българските избиратели за това кои партии и политици работят за бъдещето на страната и кои бранят корупционните схеми.

И допълни, че очаква от следващото служебно правителство да продължи да работи за изкореняване на корупцията от българските институции, да работи прозрачно и отговорно в интерес на българските граждани.

Помолен да коментира евентуалната поява на нов политически субект в предизборната кампания, президентът отбеляза, че подкрепя ценности, не партии и не е упълномощил никого да говори от негово име. По думите му почтени българи има във всички политически партии.

„Това е моята България, аз съм заедно с тези хора и за тези години се убедих, че мога да разчитам на тяхната подкрепа“, каза още държавният глава.


Анкета

Справяте ли се с поскъпването на стоки и услуги?


Резултати

Мнения

Мнения Общество
ГОВОРЯТ ЕКСПЕРТИТЕ: Доц. Кунчев с прогноза идва ли най-после краят на пандемията
  26.09.2021 12:14      

Намираме се в плато, макар да има леко повишаване на броя новозаразени. Надеждите са ни, че може