Петък, 03 Дек 2021
    
Крими

Диян Готвача сключил сделка с разследващите

  03.09.2021 15:14  
  Диян Готвача сключил сделка с разследващите

Надявал се е да е защитен свидетел

Силвия ШАТЪРОВА

Диян Дичев-готвача, който е обвинен за укривателство на трупа на Юмер Мехмед и Теодора Бахлова, както и на оръжието с което е застрелян първият, е сключил сделка с разследващите, като се е надявал да стане защитен свидетел това стана ясно по думите на адвоката му Борислав Янков.

Днес се гледа мярката за неотклонеие задържане под стража на Диян Дичев в  Бургаски окръжен съд. Според ядвокат Янков причината за най-тежката мярка е медиийният и обществен интерес.  По българския закон обвинението му е за укривателство, а не за съучастничество и това предвижда пет години лишаване от свобода, което е равносилно на кражба, заради това мярката му може да е по-лека, са мотивите на защитата, с които тя поиска измението й.

Според ядвокат Янков се спекулира с това, че Дичев „е участвал в разфасоването“, такива доказателства няма.

Ако е участвал важен е мотивът, защо го е направил, трябва да станат  ясни причините. Възможно е той да се страхувал от една добре смазана машина.Той доброволно е отишъл и съдействал на органите на реда, благодарение на него се е стигнало до разплитане на случая, заяви още Янков.

За първи път публично се заговори, че Дичев се е страхувал от реванш от извършителите и затова е помогнал на разследващите, а в един момент става обвиняем. В други държави това се разследва по друг начин, там има възможност за защита на свидетелите, и тук има, но не трябва да е обвинен в токава тежко престъпление.

Би могло да бъде защитен. Доброволно е дошъл, без неговите показания нядали щеше да бъде разкрито, категоричен бе Янков.


Анкета

Справяте ли се с поскъпването на стоки и услуги?


Резултати

Мнения

Мнения Общество
Просветният министър от Бургас: Всеки град ще решава за присъствието в училище
  01.09.2021 18:25      

Георги РУСИНОВ   Всяко населено място ще решава присъствено или дистанционно