Петък, 03 Дек 2021
    
Бургас

Рибари от Ченгенето ще „ловят“ отпадъци

  31.08.2021 11:36  
Рибари от Ченгенето ще „ловят“ отпадъци

Рибари от Ченгене скеле ще се включат в инициативата на Община Бургас „Риболов на отпадъци“. Идеята е всеки от тях да извади от морето, колкото е възможно повече отпадъци. Любопитната еко акция стартира на 1 септември и ще продължи до края на месеца.

Всеки рибар от местната рибарска общност, който се включи в инициативата ще трябва да изтегли събраното и извадено на брега количеството отпадъци и да ги изхвърли в в специално отреден за акцията контейнер

Рибарите с най-богат „улов“ ще получат подаръци – ваучери за ловно- рибарско магазин.

Инициативата е част от проекта на Община Бургас „Прилагане на мерки за намаляване на морските отпадъци в Бургаския залив“, който се изпълнява в партньорство с Фондация „Шанс за децата и природата на България“, както и НПО „The Blue Army“, Исландия. Финансирането му е по Програма „Опазване на околната среда и климатични промени“ на ФМ на ЕИП 2014-2021.

С дейностите по проекта се цели подобряване на екологичният статус на морските води в Бургаския залив и повишаване на обществената информираност, самосъзнание и отговорност на гражданите за намаляване и предотвратяване на морските отпадъци.

Продължителността на проекта е 14 месеца.


Анкета

Справяте ли се с поскъпването на стоки и услуги?


Резултати

Мнения

Мнения Общество
Просветният министър от Бургас: Всеки град ще решава за присъствието в училище
  01.09.2021 18:25      

Георги РУСИНОВ   Всяко населено място ще решава присъствено или дистанционно