Неделя, 26 Дек 2021
    
Крими

Съдът остави готвача Диян Дичев в ареста

  30.08.2021 16:58  
Съдът остави готвача Диян Дичев в ареста

Районен съд Бургас остави с най-тежката мярка за неотклонение-задържане под стража готвачът Диян Дчев. Той привлечен като обвиняем за укривателство.

В периода от 4 август до 11 август той заедно със Станимир Радевски положили в бидони, чували и торби тленните останки на Юмер Мехмед и ги пренесли с лек автомобил „Мерцедес“ до брега на езерото „Вая“. Диян Дичев укрил оръжието, с което е убит Юмер във Военен клуб-Бургас

Според Бургаският районен съд, на този етап от досъдебното производство може да се направи обосновано предположение, че обвиняемият е извършил престъплението, за което е привлечен. По делото не са налице данни относно наличието на реална опасност Деян Дичев да се укрие. Според съда обаче, е налице втората алтернативно предвидена опасност, а именно обвиняемият да извърши друго престъпление. Деян Дичев е осъждан с влезли в сила присъди за различни престъпления от общ характер, в т.ч., престъпления против собствеността - кражби, включително и такава извършена в условията на опасен рецидив, както и престъпления, свързани с военната служба. Към настоящият момент по делото липсват данни за изтърпяване на наказанията по тези осъждания, и съдът прие че обвиняемият е с обременена съдебна биография. „Данните от справката за съдимост на Деян Дичев, сочат за неговата завишена обществена опасност, и го характеризират, като лице с изградени престъпни навици“, казва в мотивите си Районен съд - Бургас. Обстоятелството, че е обвинен в лично укривателство за изключително тежко по състав на престъпление, за който е предвидено най-тежкото наказание в Наказателния кодекс, завишава опасността от извършване на друго престъпление, според съдебната инстанция. Разследването е в начален етап, поради което за правилното и законосъобразното му приключване в рамките на законоустановените срокове е необходимо и процесуално оправдано, спрямо обвиняемия да бъде взета най-тежката мярка за процесуална принуда „Задържане под стража“.

Определението на Районен съд – Бургас подлежи на обжалване и протестиране в 3-дневен срок.

 


Анкета

Справяте ли се с поскъпването на стоки и услуги?


Резултати

Мнения

Мнения Общество
ГОВОРЯТ ЕКСПЕРТИТЕ: Доц. Кунчев с прогноза идва ли най-после краят на пандемията
  26.09.2021 12:14      

Намираме се в плато, макар да има леко повишаване на броя новозаразени. Надеждите са ни, че може