Неделя, 28 Nov 2021
    
Спорт

Започна плувният маратон „Порт-Бургас“

  28.08.2021 16:49  
Започна плувният маратон „Порт-Бургас“

Плувният маратон „Порт-Бургас“ стартира точно в 16.15 минути.

Състезатели от 6 държави мерят сили за отличията на първия по рода си маратон. Той е организиран от световния рекордьор Цанко Цанков с подкрепата на Община Бургас, Пристанище Бургас и Български Военноморски Сили.

Състезанието се провежда в акваторията на Морска гара. Стартът и финала са от Трафик кулата.167 участници от 6 държави се включват в надпреварата.

Цанков сподели, че това е уникален маратон, защото е много атрактивен за наблюдение, плувците са в близост до брега, и второ – много добре е обезпечен логистично. За публиката  има организирани игри от спонсорите на събитието, които са все топ български фирми в сферите си.

„Най-добре представилите се плувци при мъжете и жените ще бъдат отличени с финансови награди. Плувният маратон е с 2 дистанции – 2 и 4 хиляди метра, с общ старт. Целият маратон ще се проведе в акваторията на Морска гара. Стартът и финалът ще са от трафик кулата. Наградният фонд е 3400 лева. Към момента повече записали се са за 2 хиляди метра – по-късата дистанция. Много по-малко бяха тези, които са заявили участие за 4 хиляди метра. В последните 2 дни обаче се забелязва увеличаване в участниците в нея, тъй като това са вече основно състезатели и плувци с по-сериозни възможности“, посочи плувецът.

Самият Цанков три пъти вече е преплувал трасето тези дни. Казва, че като условия се доближава до плуването в басейн.

 


Анкета

Трябва ли да има нов локдаун?


Резултати

Мнения

Мнения
Борисов: Няма да има правителства, докато диктаторът Радев не бъде преизбран
  29.08.2021 13:40      

Уважаемата от мен сив кардинал Мария Капон говори за мен като диктатор. Ако имаше диктатура, щяхт