Неделя, 02 Яну 2022
    
Крими

Трилър в Бургас:Тялото на убитата брокерка Бахлова -стояло три месеца в бидон с киселина

  27.08.2021 17:50  
Трилър в Бургас:Тялото на убитата брокерка Бахлова -стояло три месеца в бидон с киселина

Прокуратурата: Имаме сериен убиец, това е Станимир Рагевски

Силвия ШАТЪРОВА

Тялото на убитата брокерка Теодора Бахлова е престояло разчеленено три месеца в бидон с киселина сочат данните на разследващите органи. Припомняме, че преди дни останки от него бяха открити в Гробищен парк. Днес Окръжна прокуратура даде подробности около случая с изчезналата преди година брокерка. Убийството е извършено в деня на нейното изчезване с огнестрелно оръжие след което тя е разчленена и залята с киселина в бидони, където е престояла три месеца, едва след това бидони останките й са били заровени Гробищен парк в място, което е непосещавано.

ДНК експертиза доказва, че останките са нейни, повдигнато е обвинение на Станимир Рагевски. Заради това, че е било твърде разложено е било трудно да се направи експертизата и да се вземе ДНК -материал, допълниха още от Обвинението.

Брокерката е била убита в необитаемо жилище, не собственост на Рагевски, но до него той има достъп. По -късно е преместено с бидоните в търговски обект, отново неозползваем, заяви комисар Калоян Калоянов-директор на ОДМВР-Бургас.

Обвинението към Станимир Рагевски е по Чл.115 от НК-за извършено убийство чрез огнестрелно оръжие и законът предвижда от 10 до 20 години лишаване от свобода. Но това обвинение може да претърпи друга квалификация, уточни апелативен прокурор Йовита Григорова.
Това са тежки умишлени престъпления и имаме сериен убиец, каза още прокурор Григорова. Тя допълни, че работата на бургаските криминалисти по този случай е блестяща.

Убийството на Бахлова е по аналогичен начин, по който е убит  Мехмед Юмер. По неговото дело вече е открито оръжието с което е разстрелян той. То е намерено във Военен клуб-Бургас и е със заличени номера. За укривателство на оръжието, както и на трупа на Юмер е повдигнато обвинение на готвача Диян Дичев. Той се оказва и основен свидетел по двете дела. Той е привлечен като обвиняем по Чл.294 от НК, каза прокурор Григорова.

От полицията изчакват експертизи, за да стане ясно дали оръжието с което е убит Юмер е същото, с което е разстреляна и Бахлова.
От прокуратурата изнесоха още данни за Рагевски и Дичев. Рагевски е съден за кражби в големи размери, лежал е пет години в затвора, в момента е подсъдим по друго дело за вещно укривателство на две крадени коли.

Диян Дичев също е с присъди за кражби в миналото.

От прокуратурата изнесоха още данни, че разследват дейността на двамата, както и на жертвите  в предходни периоди и съвместната им дейност.

Според комисар Калоян Калоянов  случая е разплетен от бургаски криминалисти, в разследването са се включили и психолози от Института по психология към МВР. 

 


Анкета

Справяте ли се с поскъпването на стоки и услуги?


Резултати

Мнения

Мнения
Богдан Милчев, пътен експерт: Когато се действа под натиск и паника се допускат сериозни грешки
  03.10.2021 13:37      

„Фразата „пътна безопасност“ не сме я чули от нито един от тримата мини