Събота, 25 Дек 2021
    
Бургас Спорт

Емоционално посрещане в Бургас за олимпийската ни шампионка Стефани Кирякова (СНИМКИ)

  18.08.2021 18:15  
Емоционално посрещане в Бургас за олимпийската ни шампионка Стефани Кирякова (СНИМКИ)

Георги РУСИНОВ

 

Емоционално посрещане получи в Бургас олимпийското чудо – златната ни медалистка от ансамбъла по художествена гимнастика Стефани Кирякова. Тя пристигна заедно с родителите си на площада пред Община Бургас, където стотици бургазлии се бяха събрали да я посрещнат. Стефани обърна внимание на бъдещото – малките гимнастички от бургаската художествена гимнастика бяха тук да се срещнат с идола си. Стефани получи първа поздрави от кмета на Община Бургас Димитър Николов. На площада бяха още заместник-кметът Диана Саватева, председателят на Общински съвет – Бургас проф. Севдалина Турманова, началникът на отдел „Спорт“ Веселина Деведжиева, председателят на Спортната комисия Йордан Георгиев.

„Много съм щастлива да съм в родния Бургас – на това прекрасно място. Да, времето минава, но емоциите не отминават. Бургас е моето сърце. Едно огромно благодаря към първите ми треньори, които днес са тук. Никога нямаше да стигна до тук, ако те не бяха работили с мен. От всеки съм взела по малко и успехът е общ за всички. Мечтайте смело и бъдете готови да работите за мечтите си. Благодаря на всеки един от вас, който е тук днес. Наистина много се вълнувам. Присъствието ви тук означава много за мен. Изключително съм благодарна за подкрепата. Въпреки, че Олимпиадата беше в Токио и бяхме толкова далеч, на другия край на света, аз носих Бургас в сърцето си. Тази победа е за всички вас“, каза развълнувано Стефани след като бе посрещната по стара българска традиция с хляб и сол.

Кметът Димитър Николов обърна внимание, че химнът на България, който чуха присъстващите днес, звуча също толкова гордо в компанията на Стефани Кирякова, както и по време на Олимпиадата, когато цял свят го чу.

В публиката бяха и всички треньорки на Стефани от Бургас. Ани Бошева посочи, че българската и бургаската художествена гимнастика чакат този успех много години.

„Ето, че корабът на бургаската художествена гимнастика акостира на родния бряг и донесе златното олимпийско съкровище и нашето златно момиче Стефани. Благодаря на родителите й, които бяха до нея и бяха пример за подкрепа. Благодаря на кмета г-н Димитър Николов за всичко. Той винаги е бил до нас. Благодаря и на целия Общински съвет, който също ни подкрепя с решенията си. Благодаря на г-жа Веселина Деведжиева и на г-н Йордан Георгиев“, каза Бошева.

В края на церемонията по посрещането Стефани подари олимпийския талисман на кмета Димитър Николов. Той пък я помоли тя да напише на бяла стена посланието си към Бургас. Ето какво е то:

„Тайната ли? Поверих моя път на Господ. Трудих се и вярвах! Всичко останало го направи той! Обичам ви Бургас!“.

Припомняме, че още след успеха на златните момичета градоначалникът обяви, че ще я предложи за почетен гражданин на Бургас.


Анкета

Справяте ли се с поскъпването на стоки и услуги?


Резултати

Мнения

Мнения Общество
ГОВОРЯТ ЕКСПЕРТИТЕ: Доц. Кунчев с прогноза идва ли най-после краят на пандемията
  26.09.2021 12:14      

Намираме се в плато, макар да има леко повишаване на броя новозаразени. Надеждите са ни, че може