Понеделник, 22 Nov 2021
    
Общество

Атанас Зафиров оглави Комисията по отбрана в 46-то НС

  18.08.2021 12:14  
Атанас Зафиров оглави Комисията по отбрана в 46-то НС

 

Атанас Зафиров, който влезе в 46-то НС като депутат от Сливен от листата на БСП, но е от Бургас, оглави Комисията по отбрана в парламента. От бургаските представители единствено той е начело на комисия. Петър Кънев от БСП, който обичайно оглавява икономическата комисия, този път не е нейн ръководител. Тя ще се ръководи от Йордан Цонев от БСП.

Комисията за контрол над службите за сигурност и прилагането и използването на СРС и достъпа до данните по Закона за електронните съобщения ще се председателства на ротационен принцип за една парламентарна сесия. Председателство за настоящата сесия ще поеме Светлин Стоянов от "Има такъв народ".

Партията на Слави Трифонов ще оглави едни от най-важните комисии в Народното събрание. Любомир Калимански ще председателства Комисията по бюджет и финанси, Андрей Михайлов - Комисията по конституционни и правни въпроси. Комисия по вътрешна сигурност и обществен ред ще оглави проф. Николай Радулов от "Има такъв народ". Силви Кирилов ще бъде председател на Комисията по здравеопазване.

ГЕРБ застават начело на Комисията по въпросите на ЕС и Комисията по транспорт и съобщения. Председател на Комисията по въпросите на ЕС ще бъде Томислав Дончев, а на тази по транспорт Росен Желязков. Комисията по културата и медиите ще оглави Тома Биков. Комисията по правата на човека, вероизповеданията и жалбите на гражданите ще председателства Радомир Чолаков.

Комисията по труда и социалната политика ще се председателства от Георги Гьоков, Комисията по образование от Ирена Анастасова и Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта от Иван Ченчев.

Комисията по околна среда и водите, ще се председателства от Борислав Сандов, а Комисията по дигитализация, електронно управление и информационни технологии, която ще ръководи Ивайло Мирчев. Начело на Комисията по прякото участие на гражданите и взаимодействието с гражданското общество застава Цецка Бачкова. Комисията по политиката за българите извън страната ще оглави Антоанета Цонева.

Комисията по икономическата политика и туризъм ще се председателства от Йордан Цонев, а Комисията по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление се поема от Халил Летифов.

Правилникът предвижда, че народен представител може да членува само в две постоянни комисии. От първото заседание на този парламент от 21 юли досега са заседавали само Временни анкетни комисии.


Анкета

Трябва ли да има нов локдаун?


Резултати

Мнения

Мнения Общество
Д-р Симидчиев: Ваксините не ограничават права, те защитават общността ни
  23.08.2021 10:33      

"Ако продължаваме по този начин, ни очакват още пикове на заразата. Нивото на колективната и