Събота, 06 Nov 2021
    
Спорт

Бургас се радва на олимпийската си шампионка

  08.08.2021 10:12  
Бургас се радва на олимпийската си шампионка

Георги РУСИНОВ

 

Бургас се радва на олимпийската си шампионка. Стефани Кирякова е част от българския ансамбъл по художествена гимнастика. Стефани и „златните момичета“ постигнаха исторически успех в Токио, грабвайки за пръв път в историята ни олимпийско злато.

Общинските съветници и членове на спортната комисия Георги Маринчев и Станимир Апостолов поздравиха Стефани във Фейсбук, както и треньорите и ръководството на СКХГ „Черноморец“, чиято възпитаничка е Кирякова. Като цяло социалните мрежи от сутринта са залети със снимки и щастливи публикации за олимпийското злато, а бургазлии не спират да изтъкват, че имаме наше момиче с медал.

Тя заедно със Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс и Ерика Зафирова събраха 92.100 точки за двете си композиции, които изпълниха много силно.

Момичетата на Весела Димитрова получиха оценка от 47.550 точки за съчетанието с пет топки и 44.550 за това с три обръча и два чифта бухалки.

Това е трето злато за България в Токио след титлата на Стойка Кръстева в турнира по бокс в категория до 51 килограма и на Ивет Горанова в дисциплината кумите на каратето.

Така, България завършва олимпиадата в японската столица с 6 отличия - 3 златни, 1 сребърно и 2 бронзови, пише Gong.bg.


Анкета

За кого ще гласувате на парламентарните избори на 14 ноември?


Резултати

Мнения

Култура Мнения
Яна ВЪЛЧЕВА - поетеса: Аз съм бургаско момиче което твори за Бургас
  07.08.2021 18:27      

Поетите не бива да мечтаят за сцени или да ги търсят, а да творят там, където е най-т