Вторник, 09 Nov 2021
    
Общество

Жегата се завръща

  07.08.2021 07:49  
Жегата се завръща

Около и над 40 градуса в следващите дни

Поредна порция горещ въздух от Средиземноморието е причина за осезаемо затопляне в следващите няколко дни с дневни температури, близки до ръба на поносимото..

В събота денят ще е слънчев. В ранните часове е възможна рехава облачност около крайбрежието. На изток през деня ще духа прохладен вятър, на моменти със силни пориви. Температурите в западните и централните райони ще започнат да се повишават и ще са с градус-два по-високи спрямо стойностите в петък. В горещата част на деня термометрите ще показват между 30 и 35 градуса. По-хладно остава на изток - 28-30 градуса.

По крайбрежието до обяд ще има рехава облачност, която в хода на деня ще се разсее. Остава ветровито и сравнително прохладно с температури между 27 и 29 градуса. С градус-два по-ниска ще е температурата на морската вода. Вълнението на морето ще осезаемо по някои северни брегове с тенденция да отслабва през деня.

По планините ще е слънчево. Ветровито около обяд с тенденция вятърът да отслабва. По-силни пориви се очакват по централните и източните склонове на Стара планина. Температурите ще се повишават с плавен темп и в събота ще се колебаят от 18 градуса по високите части до към 25 в ниските планински масиви.

Температурите ще се повишават и в първите дни на следващата седмица термометрите отново ще покажат стойности между 35 и 40 градуса с локални нагрявания и над 40. В най-южните области на страната са възможни изолирани бури с краткотраен валеж.

Около средата на седмицата се оформя нестабилност в атмосферата и условия за валежи с гръмотевици и риск от градушка. Температурите леко ще се понижат до по-поносими граници.

Валежите от преминалия студен фронт в петък бяха локални и в количества, недостатъчни, за да намалят риска от разпалване на пожари. Опасността от разпалване на такива остава голяма в следващите дни.


Анкета

За кого ще гласувате на парламентарните избори на 14 ноември?


Резултати

Мнения

Култура Мнения
Яна ВЪЛЧЕВА - поетеса: Аз съм бургаско момиче което твори за Бургас
  07.08.2021 18:27      

Поетите не бива да мечтаят за сцени или да ги търсят, а да творят там, където е най-т