Неделя, 31 Oct 2021
    
Бургас Култура

Бургазлии на крака за голямата Ваня Костова

  02.08.2021 12:19  
Бургазлии на крака за голямата Ваня Костова

С бурни аплодисменти и на крака в препълнения Летен театър, бургазлии почетоха снощи голямата и обичана певица Ваня Костова. Концертът с участието на нейни колеги, приятели и почитатели, започна с ретроспекция на дългия и забележителен творчески път на маестро Стефан Диомов по автобиографичната книга „Белите и черни клавиши на моя живот“, проследяваща създаването на едни от най-емблематичните за българската музикална сцена вокални групи и изпълнители – „Тоника“, „Тоника СВ“, Тони Димитрова, „Фамилия Тоника“, „5-те Сезона“, Дани Огнянов, Георги Милтиядов, Стефка Емилова, ансамбъл „Фортисимо“ и други.

Втората част на концерта бе изцяло посветена на песните на неповторимата Ваня Костова. На сцената прозвучаха едни от най-обичаните песни по стихове на Петя Дубарова, възпяти по забележителен начин от Ваня Костова, както и съвсем нова песен, написана от композитора Стефан Диомов по чернова на поетесата.

За първи път на сцена излезе и младият дует на внучката на Ваня Костова – Ванеса и внука на Стефан Диомов – Божидар, които изпълниха „Тази нощ само наша тя е“. Емоциите в Летния театър достигнаха своята връхна точка, когато синът й - Боян Михайлов, изпълни в дует с Ваня Костова, излъчена на видеостената, емблематичната песен „За старата любов“.


Анкета

За кого ще гласувате на парламентарните избори на 14 ноември?


Резултати

Мнения

Култура Мнения
Поетесата Мария Ганчева за дебютната си стихосбирка „Пристанище за бури“: Поезията не оставя душата равнодушна
  01.08.2021 17:23      

“За мен е истинско щастие, ако чрез стиховете си развълнувам някого“