Понеделник, 11 Oct 2021
    
Избори 2021

Царски министър оглавява проектокабинета на Слави

  12.07.2021 11:39  
Царски министър оглавява проектокабинета на Слави

Георги РУСИНОВ

 

Бившият царски министър и вицепремиер в две правителства Николай Василев оглавява проектокабинета на Слави Трифонов. Това обяви лидерът на партията „Има такъв народ“ преди минути. Трифонов представи проектокабинета си и заяви, че няма да влиза в коалиция с никой, тъй като с партиите на статуквото – ГЕРБ, БСП и ДПС не иска, а с партиите на промяната – депутатите не са достатъчни. Въпреки това той обясни, че ще използва мандата от президента Румен Радев и ще предложи правителството с ясни цели и приоритети, както и с много нови лица – експерти в сферите си.

Ето кои още Трифонов ще предложи в проекто кабинета си:

Министър на финансите – Мария Бойчинова; Министър на икономиката Любомир Дацов; Министър на образованието – Наталия Митева; Министър на енергетиката – Красимир Ненов; Министър на здравеопазването – Велислава Петрова; Министър на регионалното развитие и благоустройството – Михаела Лашова; Министър на транспорта – Христо Алексиев; Министър на туризма – Ивайло Кожухаров; Министър на земеделието – Пламен Абровски; Министър на отбраната – Теодора Генчовска; Министър на труда – Лилия Иванова; Министър на културата – Станислава Армутлиева; Министър на правосъдието – Петър Илиев; Министър на спорта – Радостин Василев; Министър без портфейл по ромските въпроси – Антония Валентинова; Вицепремиер и министър на външните работи – Ради Найденов; Вицепремиер и министър на вътрешните работи – Николай Радулов.

От краткото представяне на проекто кабинета става ясно, че голяма част от предложенията са американски и европейски възпитаници, хора с необходим опит и знания. Има много юристи, финансисти, икономисти, лекари.

Трифонов изброи и приоритетите, които неговият кабинет ще си постави: построяване на необходими брой детски градини; чисто нова детска болница; концесиониране и построяване на останалите магистрали; закупуване на 1 млн. таблети за всички ученици и учители; стартиране на приватизацията на Българската банка за развитие; рязко подобряване на обществените поръчки; извършване на бързи съкращения в администрация и дигитализация на услугите и други. Не на последно място Трифонов посочи, че България ще кандидатства в Европейската космическа агенция, тъй като сме единствената страна членка, която не е в нея.

„Ще направим всичко възможно да изпратим българи – мъж и жена в космоса, както и един северномакедонски астронавт. Време е да гледаме към звездите“, каза лидерът на „Има такъв народ“.


Анкета

Мнения

Айтос Избори 2021 Мнения
Кметът Едрев избра стабилността
  11.07.2021 14:16      

Кметът на Айтос Васил Едрев гласува в 10 –та секция в училище "Христо Ботев". &bd